Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Frame The Street... (i zašto ih ne volim)

Već se u više navrata u Zagrebu održavala radionica "Frame The Street". Radi se o radionici ulične, dokumentarne i reportažne fotografije. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na njihovoj službenoj stranici.



Međutim, iskreno, moram reći da trenutno nemam neko pretjerano pozitivno mišljenje o ovoj radionici, iz nekoliko razloga.

Prvi razlog je taj da se kod bilo kakvog "čoporativnog" fotografiranja (tj. onoga gdje istovremeno sudjeluje više fotografa) vrlo često zna događati da se dobije mnogo slika praktički istog motiva, ali samo iz malo drugačijeg kuta, tj. da fotografi "jedni drugima kradu kadar". Isto tako, nije rijetkost da pri tome fotografi jedni drugima smetaju i upadaju u kadar.

Drugi je taj da sam iz gornjeg videa nekako dobio prilično jak dojam da se ta radionica nekako više svodi na međusobno fotografiranje samih sudionika radionice, njihovih gostiju ili modela, nego na samo snimanje onoga što stvarno spada pod nazivnik ulične fotografije . (Doduše, možda sam u krivu, možda sudionici radionica nisu dali svoje fotografije za promo-video... op.a.)

A na kraju i sama kotizacija za sudjelovanje na toj radionici mi se čini nekako dosta visoka...

Post je objavljen 18.02.2016. u 00:01 sati.