Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SEZONA 2015./2016. - Skijaški dan 15 - Kitzbühel, Austrija (12.02.2016.)

Natrag u Kitzbühel. Odlično zatvaranje ove švedsko-slovensko-talijansko-austrijske miniturneje. Vani prekrasan sunčan dan. Plavo nebo. Tijekom noći napadao još koji centimetar bijelog praha. Idealni uvjeti. Napustio hostel nakon četiri fenomenalna dana i odlučio da se definitivno vraćam za mjesec dana. Ovaj hostel je odličan pronalazak i fenomenalna baza za skijanje u ovom dijelu Tirola.
Stvari u auto i otpičio ponovno za Flekicu. Danas sam odlučio uopće ne ići na onaj dio skijališta iznad Jochberga i Pass Thurna, nego se bazirati na glavni dio iznad Kitzbühela i Kirchberga. Ljudi ponovno poprilično, posebice Nizozemaca i Nijemaca, uz naravno domaće Austrijance, ali to se nije osjetilo ni na žicama ni na stazama jer je skijalište jednostavno golemo s preko 170 kilometara staza. Staze dosta dobro pripremljene, posebice na gornjoj polovici skijališta, ali kako je tijekom noći napadao još koji centimetar svježeg snijega, vrlo brzo su se počele skupljati nakupine snijega i potom hupseri. Ništa prestrašno, ali oni bez iskustva i bez snage u nogama imali su problema. Meni su veći problem predstavljale staze u dolinu. Ima takvih nekoliko i vode prema svakoj od gondola: Hahnekambahn, Fleckalmbahn, Haierlbahn i Pengelstein. Svaka od tih spusteva ima i do sedam kilometara dužine. Međutim, donja polovica svake od tih staza je bila prebetonizirana. Hard concrete. I još se ubacilo nešto ledenih ploha. I nešto sitno ledenih grumena. Topovima su napravili snijeg na gornjoj polovici skijališta, a donja polovica njime oskudjeva pa su sve betonizirali. Moje Elanice nemaju baš što tražiti na pretvrdoj i ledenoj površini. Spustio sam se dvaput do Hahneckama tj. po Streifu (ili bolje reći po dijelovima čuvenog Streifa jer, kao i svake sezone pa tako i ove, za rekreativno skijanje ne pripremaju ovu stazu, već samo neke njene dijelove u kombinaciji s okolnim stazama, dok se na najvećim strminama Streifa ostavljaju moguli, led i nešto trave budući da zima nije dobra) i prvi put "uhvatio" gondolu Maria Matta, a drugi put Michaela Walchhofera. Potom po jedan spust do Haiera i Pengelsteina i dva do Flekice, uključujući i posljednji spust dana kada je već bila brutala od staze s puno leda. Sve u svemu skijanje je dana bilo odlično, uz izuzetak tih staza u dolinu, zbog kojih ću današnji skijaški dan označiti ocjenom 4/5.
Također, na početku dana svjedočio sam stravičnom padu. Taman sam bio na svojoj drugoj žici i ispod mene se tip, možda od kojih 25-30 godina, zaletio niz crnjak svom brzinom i na prijelazu sa strmine na ravninu katapultiralo ga, skije se otkačile, a on napravio dva tri velika salta u zraku. Odletio je jedno deset, petnaest metara. Kako sam išao prema gore na žici, još uvijek sam mogao čuti njegove jauke... Izgledalo je stravično. Kao kod onih padova na televiziji.
Malo prije zatvaranja skijališta, odlučio sam završiti sa skijaškim danom i krenuti prema doma. Bilo je dosta za sada. Treba malo i odmoriti noge.

Rating današnjeg skijaškog dana: 4/5


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 59.7
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 622.9
UKUPNO ODSKIJAN VERTICAL DROP (U METRIMA) DANAS - 10117
UKUPNO ODSKIJAN VERTICAL DROP (U METRIMA) U SEZONI - 109,248
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 0
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 80.1 km/h




Post je objavljen 12.02.2016. u 13:14 sati.