Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

plemenitaši

lord, grof, baron, sir....neman pojma kako se redaju, al ovi sirevi se slažu sa onim našim od plemenite pljesni, ti su najbolji toliko su se usplisnavili da im ni smrdljive bičve nisu ravne. najpoznatiji iliti najrazvikaniji je onaj šta se odaziva na poziv gorgonzola, biće ga neki plemenitaš imena gorgonzola izmislija!? je moš mislit šta je on izmislija, prije mi se čini da mu se kmetstvo potužilo da mu se sir usplisnavija i da nemaju od čega platit danak pa se on dosjetio i prodao ga kao sir sa "plemenitom pljesni".

kako bilo da bilo sir je na kraju ispa dobar, čak vrlo ukusan tako da su i drugi počeli po istoj recepturi radit sireve sa plemenitom pljesni samo šta se nisu smili zvat gorgonzola jer je plemeniti povuka veze i zaštitija produkt svog misaonog rada kao intelektualno vlasništvo.

aj dobro šta se tiće sireva, al šta su ovi lordovi, grofovi i baruni smislili? očito ništa. a je, bile su svojeveremeno cigarete lord pa biće od imena ubirali danak, al šta su ovi baruni i grofovi od svoje titule naplatili u današnjem svitu? ili su se, silom prilika, povezali sa kriminalom koji kao i oni žele živjeti na grbači tuđeg rada ili su svojim nekorisnim titulama dodali nove: dr, mr, jur... ili su se dali u spisateljske vode pa je aleksandar duma mapisao grofa monte cristo, a ostalima je prostao samo pjesnički izražaj kao i jesenjinu koji se oženio tolstojevom unukom (da svojim pjesmama da malo plemenitaškog štiha) ikao je na kraju napravio trostruko samoubojstvo. ej. čoviče, trostruko samoubojstvo! taj je stvarno bija ukurcu!

sve u svemu od ovih plemenitih, običnom puku niš koristi, kriminal je kažnjiv a pjesme unovčit ne možeš. moš se jedino, ako ne misliš živit od plodova svojeg rada, bavit politikom i pravom jer je to za sada još u sivoj zoni. headbang

Post je objavljen 12.02.2016. u 15:30 sati.