Kako je još uvijek vrijeme od krafnica, da nisu obične, neka budu sa sirom i Američke sa rupom ;-)
SASTOJCI
500 g glatkog brašna
˝ vrećice praška za pecivo
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica soli
100 g šećera
2 jaja
250 g kremastog sira (ricotta, mascarpone ili svježi sir)
50 g maslaca
1 žličica naribane korice limuna
100 ml mlijeka
40 g maslaca
Ocaklina
100 g čokolade
2 žlice ulja
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kvascem, soli i šećerom.
Dodajte razmućena jaja, sir, otopljeni maslac, naribanu koricu limuna i toplo mlijeko te povežite u mekano tijesto.
Mijesite tijesto dok vam se ne počne odvajajati od posude. Da budem iskrena meni to moj samostojeći Kenwood sve odradi sam ;-) ja samo zadnji tuch i to je to.
Razvaljajte tijesto na 1.5 - 2 cm i režite odgovarajućim sjekaćem. Ne zaboravite na rupe u sredini.
Moj sjekač vanjski je promjera 8 cm a unutarnji 2cm.
Stavite ih na papir za pečenje i pustite da se dižu 20 minuta. Pecite na 180 C oko 15-20 minuta.
Kad se ohlade premažite ih otopljenom čokoladom i posipajte mrvicama po želji.