Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Tower Property Fund kupuje četiri Konzumove nekretnine za 66,4 milijuna eura

ZAGREB - Južnoafrički investicijski fond Tower Property Fund objavio je kako je zaključio preliminarni sporazum o preuzimanju s Agrokorom i Konzumom o akviziciji četiri Konzumove nekretnine u Hrvatskoj za 66,4 milijuna eura. Tower Property od Agrokora preuzima cjelokupni udio u kapitalu tvrtke Sub Dubrovnik koja je vlasnik trgovačkog centra Sub City u Župi dubrovačkoj, a cijena transakcije je 28,7 milijuna eura. Spomenuta cijena bit će umanjena za iznos duga tvrtke Sub Dubrovnik pa bi shodno tome i ukupna vrijednost akvizicije od 66,4 milijuna eura bila manja.
Južnoafrički fond preuzet će i samostojeći objekt Super Konzum u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 275) za 13,2 milijuna eura, Meridijan 16 trgovački centar u zagrebačkoj četvrti Gračani za 15,7 milijuna eura i samostojeći objekt Super Konzum u Velikoj Gorici (A.K. Miošića 64) za 8,8 milijuna eura. Sve navedene cijene su bez poreza na dodanu vrijednost (PDV).
Iz Towera navode kako su u procesu otvaranja hrvatske podružnice na koju će prenijeti sva prava i obveze fonda za sve provedene akvizicije.
"Akvizicije su provedene u skladu s našom strategijom koja ima za cilj osnivanje europske 'offshore' platforme u potrazi za novim tržištima koja pružaju raznolike mogućnosti za ulaganja u visoko kvalitetne nekretnine", kaže se u priopćenju Towera u kojem se također dodaje kako se zaključenje ovih transakcija očekuje do travnja.
Po zaključenju transakcije Konzum će po ugovoru ući u najam svih nekretnina u trajanju od 12 godina.
Iz Towera podsjećaju da je Agrokor Grupa najveća kompanija u Adria regiji koja zapošljava više od 60 tisuća ljudi. Fokus kompanije je na maloprodaji, veleprodaji i industriji hrane s agregiranim godišnjim prometom od 6,5 milijardi eura.
Agrokorova maloprodaja lider je na tržištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori te u cijeloj regiji zapošljava 41.500 djelatnika u više od 2.000 prodavaonica.
Konzum u Hrvatskoj zapošljava više od 14.000 radnika u 740 prodavaonica nekretnine Rijeka

Post je objavljen 04.02.2016. u 12:44 sati.