I tako se mi se doselili prije nekih 6 godina u drugi grad,
u silnoj gužvi i strci odlučili smo kupiti kruh ( nemamo vremena peći, selidba, slaganje , traženje posla...)
i ajde nekako mi njega pojeli , pa i drugi i treći, no nekako nikako on nama da čini slast.
Krenuli smo si peći obični kruh i oduševili se na prvu, končano pravi ukusni kruh na našem stolu :)
Tada nakon nekog vremena , pohvali mi se prijateljica da je počela raditi beskvasni kruh i da joj ide dobro,
rekoh sama sebi, zašto ja isto ne bi? !
Ok , klasični kruh sa kvascem digne se za čas posla, no ipak ovome kruhu , pošto se radi sa kiselim tijestom,
ipak treba puno vremena, no krenuh ja u avanturu....
i ta avantura traje već godinu dana i mogu reći da smo se preporodili otkada papamo pravi domaći beskvasni kruh!
Evo našeg receptića za njega!
Beskvasni miješani kruh
Sastojci:
360 gr brašna T-850
80 gr integralnog brašna
60 gr raženog brašna
4 čajne žličice ( razom pune , ne vrhom) himalajske soli
1 čajna žličica smeđeg šećera
2,5 dcl kiseloga tijesta
0,5 l mlake vode ( filtrirane)
sjemenke po izboru i volji
Suhe sastojke staviti u zdjelu i lagano kuhačom sve pomiješati,
dodati i sjemenke, a zatim dodati kiselo tijesto i vodu, mjesiti kuhačom dok se ne
dobije fino meko tijesto! Tepsiju dobro namažite maslacem .
Staviti u tepsiju i posudi još sjemenkama :)