Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

lumen

svaki put kad čujem ono "pametnom dosta" promislim 'aha, evo ga, test inteligencije'. eto, ne kupujem namirnice iz biološkog uzgoja, uopće ne gledam jel gmo i koji je E broj, a za takvo što postoji više razloga. ka prvi razlog oni E broj je na deklaraciji pisan u fontu 1 tako da ga nemoš vidit ni povečalom a dok ja izvadim čorluke zaboravim koji je ono broj na kojeg triban pazit. e onda će neko kazat "nosi sa sobom spisak" je, nosin ja sa sobom spisak, al onoga što triban kupit jer više od tri artikla ne pamtim ako uzmen još i onaj sa E brojevima misliću da sam zaboravija uplatit loto. zato najviše obračam pažnju na ono šta dobro vidim, dal je 9,99 ili 19,99, pametnom dosta.

al, to nije sve, gledaš reklamu na tv o novim paketima mobilnih opetatera i zaključiš kako i nije puno dati 150,00 kunića za novu tarifu uz novi uređaj. je, al ti nisu rekli da je to bez pdv-a, pametnom dosta, glup si, jer ne čitaš mala slova. onda otiđeš u apoteku uzest mast za reumu pa te apotekarka pita "očete onu od 100 g. ili 50 g.", misliš se aj daj onu manju da proban pa ti naplati 66,99 kunića i misliš kako si ovaj put ispa pametan, al gle zajeba, mast ne pomaže pa moraš uzest još jednu.

odeš se životno osigurat pa te agent osiguranja pita "jeste li pušać" ti kažeš da jesi a on odgovori "u tom slučaju premija osiguranja vam se povečava za 25 %". pametnom dosta, nemoš popušit više nego šta jesi.
onda upališ tv i dok čekaš svoju omiljenu seriju pogledaš kraj dnevnika gdje se taman vrti dnevni pregled vijesti i čuješ da je mlijeko pojeftinilo 00,50 kunića, promisliš 'aj neka je bar nešto pojeftinilo' al zakurac nisi čuo početak vijesti u kojima su objavili povlačenje naknade od 00,50 kunića za plastične boce od mlijeka, pametnom dosta, pušiš i dalje.

staneš pa počmeš dumat. jebote jesan ja ukurcu, glup, šta li? ako se hoću zravo hranit moran platit duplo, ako oću bit u trendu moran platit duplo, ako se ostavim pušenja ne moram se ni osiguravat itd. zaključiš kako mora bit da nemaš IQ za bavit se politikom i nastaviš gledat seriju, pametnom dosta smokin

Post je objavljen 01.02.2016. u 15:28 sati.