Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Kineska koincidencija

Ovi moji doma, često se znaju beljiti na neke moje klope, mislim moje?
Na recepte kaj ih poberem po svijetu, pa probam doma.
Tak i sa kineskom klopom, no vrijeme radi svoje.
Neki dan, veli Zmaj da joj, nama, skuham za ručka "ono kinesko".
-O jebate, koje?
-pa ono s bambusom
-misliš u bambus steameru, na pari?
-ne, u woku
-??????
No otkril sam.

Koji put nam konverzacija zna tak otići, da bude nalik na spiku
Karamarka i Oreškovića:
-e, kak se kaže, čela, ili pčela, na hrvatskom?
-pa pčela se kaže.

-"Dragi građevine, meni je drago, da smo izašla iz ova ministrova kriza čista pčela!"

Ta Nova, nadasve kineska, godina i ovaj ručkić, to je Zmaju valjda uletilo u uho, sa strane, sa tivija, nečega, pa se setila i sugerirala mi, uletillijojmoj.
A slatka mi. Što je više stara, to mi je više seski i seski.



Recept je na bazi kineskog Chop Suey-a.
To je zapravo stir fry, dinstanje, raznih, udrobljenih pizdarija u woku.
Brzo i jednostavno, a da bi bilo "kinesko", dodaš te neke egzotične "voćke".



Odozgora, s lijeva...dvije konzerve sa po cca 220 gr. bambusa u konzervi, između češnjak.
Sušene Shitake gljive, ginger korijen svježi, sušene crne gljive, Manja vrsta, Mu Err, "judino uho" i dolje velike Mu Err-ke, gljive.
Proključat vodu i namočiti gljive unutra na 15-tak minuta, poklopljeno.
Poslije zrezat na trakice.

class="blog-image-gallery">





Zagrijati ulja u woku i suknuti nutra svinjetinu, zrezanu na trakice,
a prije toga mariniranu u soy sauce, oyster sauce (soja i kamenice-sos).
Češnjak i đinđer, na ploškice.

Kad lagano porumeni, ubaciti razmočene gljive, jaki plamen i mješanje,
nema šetanja, nego samo rad špatulom.
Da i jednu mrkvu zrezanu na štapiće.

Nakon pet minuta ubaciti bambus.



dodati još soja sosa, umaka od kamenica i žličicu sezamovog ulja.
Oprez sa svime, jer je prepuno soli, a sezamovo ulje ima prejak okus, aromu.
Ja sam tek nakon toga, probao, pa dodao soli.

Frljbrlj, mešmeš......tu i tam dodal malo vode, da mi ne zagori i nakon nekih 15-20 minuta gotovo.



Prilog riža, kuhana 20 minuta u slanoj vodi, sa malkice ulja, procijeđeno,
na tanjur i vužgi.



Sve sastojke, a i mnogo više, kaj se te egzotike tiče i internacionalne kuhinje, možete nabaviti i kupiti u "Pekinška patka" dućkasu, kod prijaznog dućanera.

Post je objavljen 31.01.2016. u 08:21 sati.