Svi koji vole #griotte od Kraša ovom tortom će biti oduševljeni.
POTREBNI SASTOJCI:
5 jaja
80g šećera ( možete staviti i više, ovisno o željenoj slatkoći )
1/2 praška za pecivo
100g čokolade za kuhanje
240g džema od višanja
rum
500 ml Dukat vrhnja za šlag
PIPREMA:
Pećnicu prethodno stavite grijati na 200*C.
Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate papir za pečenje dno kalupa možete premazati i s uljem ( u vrlo tankom sloju) te posipati s brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer te ih istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.
Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješate i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, izlijte u kalup za torte.
Pečnicu smanjite na 170*C i biskvit pecite 30tak minuta. Za provjeru da li vam je biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu biskvit je pečen.
Kada se biskvit ohladi , dobro ga natopite rumom i premažite ga džemom od višanja. Slatko vrhnje za šlag istucite i premažite tortu.