Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nailartandpets

Marketing

ZAŠTO SE PSI I MAČKE NE VOLE ?

Psi i mačke nalaze se na istom mjestu u hranidbenom lancu, što znači da se međusobno ne jedu, ali se napadaju kako bi eliminirali konkurenciju zbog preživljavanja.Uglavnom psi napadaju mačke, jer su veći i snažniji.
ZA dvije osobe koje se baš i ne vole previše, često se kaže da se "vole kao pas i mačka". No, odakle potječe ova česta fraza? Jesu li zaista psi i mačke tako veliki neprijatelji?
Prije nego što su psi i mačke postali kućni ljubimci, odnosno prije nego su počeli živjeti s ljudima, bili su predatori. To znači da im je u potrazi za hranom bilo tipično vrebanje, prikradanje, proganjanje i hvatanje plijena.
Psi i mačke imaju različitu narav, ali i drugačije društveno ponašanje. Psi su izuzetno društvena bića i vjerojatno zbog toga niti jedna druga životinja nije ostvarila tako bliski odnos s čovjekom. Psi vole biti dio hijerarhije, jer ih to nagonski podsjeća na čopor. Mačke su pak individualna bića i više vole biti same.
Kad se psi pozdravljaju, njuškaju se oko usta, a zatim oko analnog područja, što im je normalno socijalno ponašanje. S druge pak strane, mačke to ne vole i mogu agresivno reagirati na takav "pseći pozdrav". I onda je dovoljno da netko prvi započne bitku, kako bi krenula jurnjava po kući ili dvorištu.
Tolerantnije pasmine pasa prema mačkama su zlatni retriver, labrador retriver, pudla, pekinezer, njemački bokser, Kavalir King Charles španijel, maltezer...

Post je objavljen 26.01.2016. u 19:09 sati.