Pozdrav svima!
Ova kombinacija omiljene nam nutelle i finog mekog tijesta će zadovoljiti sve sladokusce. Uz malo truda i volje ispeći ćete čudnovato dobar čokoladni kruh. Ovaj put nije potrebno raditi komplicirane oblike poput zvijezda, borova... Samo zarolajte jednu najobičniju roladu i kruh pun mirisa i okusa zavladati će vašom kuhinjom.
Brz i jednostavan čokoladni kruh, a tako dobar.
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
pola germe
100 ml toplog mlijeka
50 g šećera
100 ml tople vode
pola žličice soli
50 g otopljenog maslaca
300 g glatkog brašna
4 žlice nutelle
Napravite kvas od germe, žlice šećera i tople vode. Dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite fino glatko tijesto. Prije sam mijesila sve ručno, ali sada si pomognem s mojim novim mikserom (oooobožavam ga):)
Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena, podijelite ga na pola i svaku polovinu razvaljajte u tanki pravokutnik. Tanko, ali posebno tanko ga premažite omekšalom nutellom. Ako stavite debeli sloj nutella će se razlijevati i sve će izgledati neuredno. Premazano tijesto zarolajte i razrežite uzdužno sa škarama te savijte dobivene dvije trake jednu oko druge. Stavite u lim za pečenje te ponovite postupak s drugim dijelom tijesta. Ostavite štruce da se malo dignu te pecite na 200*C dok ne porumene!
Servus i uživajte :)