Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enitouslife

Marketing

Ahren, 25.1.2015.

Čitam. Čitam dvjesto tisuća knjiga godišnje i u najdražima, Cecelie Ahren, uvijek djevojka iz prvog lica ostane bez posla.
Evo, baš u trenutnoj, sama knjiga započinje rečenicom kako je osala bez posla i sad je tužna, jadna i u depresiji. Pa nakon 3 poglavlja se udeblja, prestane misliti na sebe, ne depilira se, ne kupa se i izrastu joj pramenovi. Zatim ode psihijatru koji joj kaže da mora hodati bosa po travi da zemlja izvuče svu negativnu energiju. No, naša se Cecelia sjeti da je ona, zbog posla i ne imanja vremena, zabetonirala cijelo dvorište i oduzela sebi i susjedima krozprozorni pogled.
Uvijek su mi te knjige bile daleko. Od kad sam završila srednju školu, radim.
I onda dodjem u fazu kada ostanem bez posla.
Da. 'I love my job' je ostao u prošlosti. I nek je.
Samo, znaš šta, buraz? Nakon 4 dana odmora, meni je dosta.
Da, super bi bilo da je društvo stalno slobodno, a da sam Kim Kardashian, da me plaćaju jer postojim, no, moje postojanje je nešto drugačije.
Ne plaća me nitko jer sam Enitou, a također, ne družim se s Kardashianskim sestrama, pa smo tako svi primorani zaradjivati za svoj mali život.
Ako ne zavšim na strogom zapadu, novi posao je, recimo, u realizaciji, južnije, manje tužnije.

Bilo kako bilo, do tad ću 'Kim-vrijeme' trošiti na skupe šopinge i kupnju stvari koje ne trebam. Šalim se, naravno, trošit ću tipkovnicu i snifati mirisno ulje lavande.

Jučer nakon sat vremena stajanja na misi, pitam se što se dogodilo kapelanu pa me nijednom nije zainteresiao za propovijed. Obično od prve do zadnje riječi upijam, no jučer je bilo kao da je rekao puno toga, a nije rekao ništa.
I onda BUM! Kaže: 'Loša djela su kao pribijanje Isusa na križ, a dobra djela kao kad su mu u svoj negovoj muci i patnji dali da se napije vode.'
E pa, vlč. Pavlović, tu sam vas čekala!

Nakon mise prijevila sam se u projekt 'Anđeli pomagači' koji će pomagati obiteljima koje imaju djecu s posebnim potrebama. Zamisli, ja ću nekom biti anđeo. :) A možeš i ti, buraz.

I u prostranstvima kozmetičkog salona 'Pia', u haljinici za tretmane i ručnikovoj traci na kosi, potpuno ispoliranog i čistog lica krećem u nove potrage.
Kao Kim - kad već nemam posao, bit ću lipa.
Dam se kladit' da jedna pesma ide u krasnom stilu 'Lepa - a sama-' (+nezaposlena) Ostvarenje svih snova sam. Sreća.


Hvala mojim anđelima koji su uz mene sad kad sam totalno izgubljena u višku slobodnog vremena. Hvala vam što ste tako dobri u ovom svijetu u kojem sve kreće naopako, i što dajete Isusu vode. :)


Kardashiankin West, dečec, muž otac. I vjerojatno lik koji čeka da proba sve te haljine u koje joj guza ne stane. Ne da se to njemu, Kim. Pusti crnca da gleda nogomet. Muško je, i crn je, Kim, on ne želi u šoping. On je buraz, Kim, on želi na pivu.

Za početak, idem po tretmanima i odmaram se. A onda se nadam pronaći kakvog East-a, da zajedno mirišemo lavandu.

P.S. Toše, pojmu i smislu ljepote - sretan ti rodjendan. <3

Voli vas
Enitou







Post je objavljen 25.01.2016. u 17:52 sati.