Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Za uređenje maslinika na Pagu osigurano 1,6 mil. kuna

Projektom će se urediti posjetiteljski centar, postaviti signalizacijske i interpretacijske table, urediti amfiteatar za školu u prirodi s vidikovcem
Ministarstvo zaštite okoliša i prirode putem Projekta integracije u EU Natura 2000 financirat će projekt "Lunjski maslinici - interakcija čovjeka i prirode".
Vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna, a uskoro će biti raspisan natječaj za izvođača radova.
Projektom će se, među ostalim, urediti posjetiteljski centar, postaviti signalizacijske i interpretacijske table, urediti amfiteatar za školu u prirodi s vidikovcem.
Lunjski maslinici nalaze se na području grada Novalje, na samome sjeveru otoka. Prostiru se na oko 24 hektara i broje više od 80.000 stabala sorti oblice cijepljene na divlju podlogu masline Olea oleaster linea. Ističe se oko 1.500 stabala oblice visokih od pet do osam metara, čija se prosječna starost procjenjuje na 1.200 godina, dok je najstarija maslina u Lunu stara 1.600 godina.
Ovaj je maslinik jedinstven u svijetu zbog velikog broja tisućljetnih stabala na okupu, čime se ne mogu pohvaliti ni poznati maslinici u Izraelu i Grčkoj apartmani Hrvatska

Post je objavljen 19.01.2016. u 12:46 sati.