Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskrenitrol

Marketing

Gablec, LCHF gablec.

Ono si što misliš, radiš, ono si kako djeluješ, ono si kako ljubiš, jeBeš, jEdeš; da, vele da smo ono kaj jedemo.

Epa, i u jelu, meni je osnovna parola, misao vodilja - umjerenost u svemu. Ne volim ništa brzopotezno, ne odobravam mršavljenje u tri tjedna, nagle promjene prehrane na "zdravo" a to zdravo se odnosi na gladovanje i ne kretanje. Umjerenost u svemu i fizička aktivnost, za mene je to jedini ispravan način. I ne, ne znači da nam tijela moraju biti isklesana kao apolonima, da se svaki mišić mora nazirati, da nam guzice moraju biti prčaste , cicke ultra čvrste.
Ono što moramo, ako već nešto moramo, moramo težiti zdravlju, a zdravlje dolazi iz prirode a priroda je u ravnoteži - takvi bi i mi sami trebali biti, maksimalno koliko možemo ovisno o mogućnostima; se razme.

A LCHF, lchf je filozofija prehrane koja govori da bi se trebalo jesti što manje ugljikohidrata - Low carbs ( niski ugljikohidrati ) i što više masnoća ( High fat ), jasno onih prirodnih. LCHF govori da treba jesti samo ono što nam priroda u datom momentu pruža; i to je meni sasvim prihvatljiva filozofija; jer živimo gdje živimo, u klimatskom pojasu kojji je takav kakav je pa kod nas u prosincu ne rastu jagode - pa je suludo da ih i jedemo - u prosincu!!!
LCHF kaže da treba jesti bjelančevine životinjskog i biljnog podrijetla a da treba zaboraviti na sve vrste škroba. Znači, najjednostavnije rečeno, lchf zagovara da se jede sve što raste NAD zemljom a ne POD zemljom.

Kako velim, umjerenost u svemu je meni najveći zakon pa tako od svih filozofija prigrlim što mi odgovara. Prema svemu tome; ja konzumiram neki opušteni lchf ilitiga kako vele Paleo ( nije strogi lchf koji "brani" štošta ). Tako jedem već zadnjih 20 godina , kada se nije ni znalo za taj lchf; a sve je počelo za jednim ručkom kada sam sama sebi rekla...." uz svo ovo meso i povrće ( koje obožavam ) pa komu treba kruh/tijesto.... " Osonova moje prehrane je meso ( opet ne previše, makar sam ko klinka samo meso žderinjala ) , puno povrća, dosta voća. S time da ja jedem i povrće koje lchf ne zagovara i jedem ga spremljeno na način na koji lechf ne zagovara. Mahunarke recimo, lchf kaže NE mahunarkama a ja ih konzumiram. Voće, jedem svo voće dok lchf kaže da se jede samo ono bobičasto. Meni je , maltene, bogohuljene ne jesti voće tako da nema šanse da bi prigrlila tu lchf tezu.

Stoga, evo vam , u par fotkica, današnji gablec mog čovjeka i mene a na lchf način - namirnice su sve provjerene ( lchf obožava da je sve domaće )

Jaja - snesle naše kokice koje fino žive za razliku od onih bogice po kavezima



Kobasice - naša proizvodnja. Meso kontroliranog podrijetla



Tikvice i čimulice kelja - poznati izvor ( Šibensko područje )



Mast - vlastita proizvodnja, špek kontroliranog podrijetla



Povrće baciti na mast, kobasice i jajca skuhati. I za 20 minuta dobijete ovo; a fino je da vam nemrem dočarati. Posoliti i poprapriti po želji i okusu.



I za kraj ovog gableca da vam još jednom spomenem ; nisam zaluđena lchfom niti ičime, i kako sam rekla, od svega si uzmem ono što mi odgovara i primjenim svom načinu života u omjeru za koji smatram da je najoptimalniji za moje tijelo.
A ako vas LcHf zainteresira; slobodno proguglajte, potražite si i knjigu koja govori o nekim zabludama i prevarama kojima nas kao uče od malena, napisala ju je gospođa Anita Šupe ( ne poznajem ju , ovo nije reklama ) i potražite si prvu lchf kuharicu koju također potpisuje također Anita Šupe u suradnji sa Arijanom Miljević Bugenvilija ( ne poznajem ni ovu gospođu tako da stvarno ovo nije reklama ). I naravno, brdo članaka, grupa i tekstova o lchf načinu prehrane ima po internetu, na faceu; ma svuda!

Dobar tek, i ne pretjerujte ni u čemu.







Post je objavljen 19.01.2016. u 09:11 sati.