Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hls-ri

Marketing

Novosti sa sindikalne scene ...početkom 2016. g.


Poštovani članovi naše sindikalne podružnice, evo Nova godina je započela, kao što znate dobili smo mandatara nove hrvatske Vlade, no još se ne znaju imena novih ministara, a naši sindikati su i te kako aktivni!

Najnovija zbivanja, kako javljaju HINA i neki internet portali, je vijest kako naši sindikati razmišljaju o političkom organiziranju...

Tako je Matica hrvatskih sindikata organizirala okrugli stol pod nazivom''Je li vrijeme za političko organiziranje sindikata?". Na okruglom stolu sindikalni čelnici izrazili su nezadovoljstvo djelovanjem političkih aktera na hrvatskoj sceni i najavili mogućnost političkog organiziranja. U razgovoru je rečeno kako nije pitanje trebaju li se sindikati politički organizirati nego koji je model za to najprihvatljiviji.

Potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata Branimir Mihalinec izrazio je nezadovoljstvo radom političkih stranaka te ocijenio da se "tzv. lijeve i desne stranke" ne razlikuju po odnosu prema radu.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić također smatra da ni jedna politička opcija nije za socijalnu državu, a sindikate koji se bore za socijalne interese mediji proglašavaju "kočničarima razvoja" i potom poručio kako sindikati moraju nešto učiniti ne bi li građane upozorili na oduzimanje njihovih prava.



Post je objavljen 18.01.2016. u 14:56 sati.