Pozdrav svima!
Komiška pogača je bogata okusima koje tako volimo, okusima Mediterana. Ovo je jedinstveni gastronomski doživljaj koji traje od davnina. Nedvojbeno je ovaj recept doživio različite promjene, ali dragocjen dio nasljeđa je ostao očuvan. Slana riba je oduvijek glavni sastojak mediteranske kuhinje, a komišku pogaču baš ona čini neponovljivom i tako posebnom!
Nadjev:
3 velika luka
3 režnja češnjaka
400 g pelata ili svježe rajčice
fileti inćuna
sol, papar, timjan i peršin
Na malo maslinovog ulja propirjati luk i češnjak, dodati nasjeckane pelate i začine. Pirjati dok tekućina ne ishlapi te ohladiti prije nadjevanja.
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g oštrog brašna
2 žličice soli
1 germa
80 ml maslinovog ulja
250 ml tople vode
Razmutiti germu u toploj vodi s žlicom šećera i ostaviti da se digne. Dodati brašnu i zamijesiti tijesto koje odmah podijelite na pola i razvaljajte u krug. Namastite pleh i stavite donji dio tijesta, premažite ga nadjevom na koji posložite inćune i prekrite drugim dijelom tijesta. Rubove tijesta pritisnite prstima da ne izađe nadjev i formirajte rub. Premažite je uljem, napravite rupice,posipajte ružmarinom i krupnom solju. Po želji možete utisnuti masline ili cherry rajčice. Pecite je na 200*C oko 25 minuta!
Pozovite prijatelje, družite se i uživajte!
Servus :)