Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

lchf

Dobih mail.
Netko iz fb grupe lchf sljedbenika, kojoj i sama imam pristup, optužio me da ( tim riječima ) "mažnjavam" recepte koje prezentiram na blogu kao svoje, te da kopiram sadržaj recepta i objavljujem na blogu. Točno. Jedino tako i mogu kad su kolači u pitanju.
Ali, to me baš jako rastužilo i povrijedilo. Mislim, taj nastup.
Ponajprije zato što nikada nisam rekla da sam smislila išta od toga što kuham.
I sami znate da sam oduševljena ovom prehranom, pa je, od srca, želim prezentirati na najbolji mogući način i vama.
U ovih sedam mjeseci naučila sam neke osnove i ne trebam "krasti" ničije recepte da bih složila nekakav slani obrok. Sad se pitam hoću li biti optužena i kad skuham kiseli kupus sa suhim rebrima ?
Međutim, sa slasticama sam još na "ti", pa sam tako, napravila čokoladni kolač s višnjama, čiji sam recept pronašla u spomenutoj grupi.
Cure zbilja nesebično dijele recepte i hvala im na tome, ali nisam imala pojma da ja to ne smijem prezentirati na blogu kad sama skuham, tim više što nigdje nisam rekla da sam ja autor recepta, niti se to podrazumijeva, niti koristim tuđe fotke.
Jel to znači da takav recept ne smijem dati prijateljici ?
Do sada sam objavila i puno "običnih" recepata, pa me nitko nije zvao na red zbog, na primjer, princes krafni ili čupavaca. Naravno da ih ja nisam smislila, niti se time hvalim.
Eto, sada je ispod spornog kolača potpisana gospođa koja je autor, a ako objavim kolač bez potpisa, znači da sam se okuražila da nešto smutim sama, kao što je to danas slučaj.
Kolač je prejednostavan, količine su uglavnom "od oka", a ono što znam, to ću vam i napisati. Zapravo, ne možete pogriješiti koliko god čega da stavite..
Ja vam dajem slobodu da ga kopirate i proslijedite kome god želite bez bojazni da ću vas tužiti za autorska prava.
A možete se hvaliti i da ste ga sami smislili.
Ni s tim nemam problem.

Možemo ga nazvati "Zvonkin ( ovdje možete dodati svoje ime ) kolač od sira"
Evo ga: umutiti snijeg od 5 bjelanjaka i dodati sladilo



i 10-20 dkg mljevenih oraha. Koliko imate.



Smjesu staviti na pleh, na papir za pečenje.



Peći na 170 stupnjeva dok se ne ispeče. naughty



Razrezati koru na dva dijela, a između staviti kremu od:

- 200 grama abc sira
- cca 200 ml vrhnja za šlag
- 2-3 žlice milerama
- ribana korica limuna
- sok od pola limuna
- sladila po želji

Kremicu miksati dok se ne stisne.



Bilo bi idealno da se hladio preko noći, ali naravno da ja to nisam mogla čekati.



Eto, u svoju obranu mogu reći da je i zakoniti jeo.
Doduše, posuo ga je prije šećerom u prahu ... blabla

Post je objavljen 16.01.2016. u 13:00 sati.