Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZIMSKI SPUST RIJEKOM DRAVOM



NAŠE RIJEKE NAŠE BLAGO

WWF, Rafting klub Matis i udruga ZEUS

P O Z I V A J U VAS NA „Zimski spust rijekom Dravom: " Naše rijeke, naše blago" koji će se održati

u subotu, 16. siječnja 2016. u 09:00, s okupljanjem kod doma Lastavica (Donja Dubrava).


Rijeke Mura, Drava i Dunav tvore 700 kilometra dug zeleni pojas koji povezuje gotovo 1.000.000 hektara jednog od najvažnijih europskih riječnih područja. Također poznat kao Europska Amazona, budući UNESCO-v Biosferni rezervat Mura-Drava-Dunav u posljednje vrijeme sve je više na udaru zbog izgradnje kamenih obala utvrda, regulacije i izgradnje hidroelektrana. Time se direktno ugrožava opstanak prirodnih dijelova rijeke, kao i brojnih životinjskih i biljnih vrsta, posebno endmičnih, koje se teško prilagođavaju promjenama u količini, brzini i temperaturi toka.

Kao što i sam slogan „Naše rijeke, naše blago!“ kaže, cilj Zimskog spusta rijekom Drave je poslati poruku, da građani žele očuvanu rijeku Dravu koja predstavlja jedno od najvećih prirodnih blaga ove regije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže na regati. Najprikladniji su kanui i kajaci, ali je moguće sudjelovati u svim tipovima čamcima.


Za zainteresirane osobe koje nemaju vlastito plovilo, osiguran je ograničen broj mjesta, te se stoga prijavite što prije.

Okupljanje sudionika je u subotu, 16.1. u 09:00 kod doma Lastavica (Donja Dubrava, karta u prilogu), odakle se kreće organiziranim prijevozom (2h) do kajak staze (Veliki Bukovec) gdje započinje sam spust (11:00). Vesla se starim tokom rijeke Drave do mjesta Donja Dubrava, gdje oko 15:00 sudionike čeka topla prostorija, obrok, izložba fotografija Gorana Šafareka i ugodno druženje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko telefona ili e-maila na
:


Nikola Želimorski, 091/123 4629, raftingklubmatis@gmail.com

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 15.01.2016. u 06:08 sati.