Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Restoran...


Nije mi jasno to s jelom i pićem u restoranu.
I ne sjedneš zatrči se konobar s onom salvetom, valjda da ne pobjegneš. I ta salveta preko ruke nikad mi nije jasno čemu služi.
-Aperitiv ??
Što ću sad objašnjavati da sam gladna i ako popijem taj aperitiv mogu mi odmah namjestiti krevet da otspavam.
-Ne, Hvala.
Dobijem sažaljiv pogled, u stilu, prostača, ne zna ni naručiti. Bolje prosta, nego pijana budala, rekla bih mu, ali došla sam popričati s prijateljima, jesti, ne svadjati se. Za svadju imam blog.
Uostalom, muški su tu da naruče, ja kao svaka staromodna ženska, prenosim svoje želje partneru. Bar tu mogu mu dirigirati i zanovjetati.
Izbor vina je muški posao.



To mi je potpuno jasno. Postoji crno i bijelo vino. Ono crno je crveno, a bijelo je žuto. Ima bijelo piće, mastika, ali tek kad se u njega sipa voda. Kako muški razlikuju samo četiri boje, crvenu, plavu, crnu i bijelu, sve ostale, milon nijansi, preljeva, boja, su im drap, jasno da se ne udubljuju u boju vina.
Daljnji izbor vina je zavisan od jela. Pazi ovo, vino mora znati što ćeš jesti, jer riba traži bijelo, mislim, žuto, a pečenje crno. Pa tko će to jesti ja, ili vino ?? Izbornik ovisi od situacije, od crnog se odmah nacvrcam, a bijelo pijem kao vodu ... Što ću reći, ako me neki bloger pozove na piće, rentabilnije mu je naručiti crno vino.
Nije tu kraj. I tih vina ima miliun vrsta. Dobar poznavatelj zna i godinu kad su se ta vina rodila, i gdje su se rodila, i tko im je tata, mama, i tko ih je dobro čuvao, a tko ne, i koliko ima boca na svijetu baš te vrste. Čudo pravo. I sad kad mu donesu to vino koje ima duži rodoslov od naručitelja vina, dolazi glavno. Muškić kao kuša da li je dobro, konobar ga gleda kao na filmu. E, baš me zanima, da li bi mogao vratiti onu otvorenu bocu od 100EU ??
Da sam zlobna rekla bi da izbor vina zavisi i od dubine džepa naručitelja ...
Oni pravi poznavaoci traže domaće vino.
Onda ga srknu, zadrže gutljaj u ustima, dudlaju kao beba i zatvorenih očiju kimaju zadovoljno glavom. To znači da je dobro. Nisam poznavatelj, ni stručnjak vina. To domaće iz bureta izbegavam. Možda je domaće, ostalo iz svih boca, pa smandrljan u domaće bure. Hvala, zadovoćiću se i nekim iz boce.
Ženska sam, ne razumjem se u pića, glavno mi je da bude ugodno kroz grlo, i da ne boli glava.


Kvalitet vina , kao ženska, vrednujem i zapušačem.
Što je šampanjac bolji, lakše se otvara. Bakrska vodica, uživancija, samo je dotakneš, i poliješ sve goste, a ne da skačeš pola sata kao majmun sa gumenom rukavicom i pa ko pobjedi, ti ili boca.
Slijedeći post, izbor jela u restoranu...to je još teže...


Post je objavljen 13.01.2016. u 12:45 sati.