Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Auro Domus kupio od Erstea opatijsku Villu Artemis

OPATIJA - Povijesna vila u najužem centru Opatije, Villa Artemis koja je dugi niz godina bila poznata kao sjedište ex Riječke banke, a danas Erste banke, promijenila je vlasnika.
Zgradu Erste banke u Opatiji, smještenu na prestižnoj i vrlo atraktivnoj lokaciji u središtu »stare dame«, na križanju Radničke i Spinčićeve ulice, a u kojoj se, uz poslovnicu banke u prizemlju, na gornjim katovima nalaze i uredski prostori, kupila je tvrtka Auro Domus iz Kastva, doznaje Novi list. Riječ je o grupaciji koja predstavlja vodeću hrvatsku kompaniju za proizvodnju i trgovinu plemenitih metala te najveći lanac mjenjačnica u zemlji.
- Ova nekretnina koja spada među najelitnije u Opatiji, već duže vremena tražila je kupca, no nije nikad bila na tržištu već se radilo o zatvorenoj prodaji. Nakon što je tvrtka Auro Domus pokazala interes, u pregovorima je definirana cijena koja je zadovoljila obje strane, a mogu reći da se svakako radilo o dobroj prilici za kupnju s obzirom na lokaciju na kojoj se zgrada nalazi, kazao je Milan Mandić, vlasnik agencije Smart Invest Immobilien koji je imao ulogu savjetnika na strani kupca, zbog svog iskustva u posredovanju pri prodaji ekskluzivnih nekretnina visoke vrijednosti.
Mandić međutim nije htio otkriti cijenu po kojoj je zgrada prodana, ali je kazao da se nekretnine na toj lokaciji cijene između 3.000 i 5.000 eura po četvornom metru,
a Villa Artemis ima gotovo 1.000 kvadrata iskoristive površine.
- Sama zgrada trebat će proći i prilično kvalitetnu rekonstrukciju, jer joj treba urediti i fasadu i interijer, što će zahtijevati dodatna ulaganja od strane kupaca. Ipak, treba reći da za ovakvim nekretninama postoji velika potražnja na tržištu, iako se prvenstveno traže kao rezidencijalni objekti, dodao je Mandić.
Vijest o tome da je Villa Artemis dobila novog vlasnika za javnost je ipak manje važna od najave koja će biti buduća namjena objekta, odnosno hoće li Erste banka i dalje raditi u istom prostoru. Kakao saznajemo, namjena zgrade Erste banke neće se mijenjati. Naime, donedavni i novi vlasnik dogovorili su dugoročni najam za
sadašnju poslovnicu banke koja će ostati na svojoj već poznatoj i među Opatijcima prepoznatoj lokaciji prodaja stanova

Post je objavljen 12.01.2016. u 20:11 sati.