Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

TORTA OD ORAHA



Biskvit:

5 jaja (posebno tući bjelanjke)
30 dkg šećera ( ili 18 žlica šećera)
30 dkg glatkog brašna ( ili 20 žlica brašna)
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 dcl ulja
2 dcl mlijeka
1 dcl tople vode
6 dkg mljevenih oraha
prstohvat soli
malo ruma

Priprema biskvita:

Odvojiti žutanjke i bjelanjke, žutanjke izraditi sa šećerom, dodati orahe, vodu, ulje, rum, mlijeko, sol i brašno s praškom za pecivo, izlupane bjelanjke dodati u prethodnu smjesu. Biskvit peći na 180°C 35-45 min.(ovisi o pećnici)

Krema:

4 dcl mlijeka i 4 i pol žlice gustina, 2 žlice šećera, malo limunove korice i vanil šećer kuha se lagano na pari.

Posebno pofuriti sa 1 dcl i pol 30 dkg oraha i 15 dkg štauh šećera. Kada se orasi s šećerom ohlade stavi se u tu smjesu 15 dkg izrađenoga putra, malo ruma, vanil šećer i 3 štange čokolade za kuhanje otopljene s malo mlijeka. Onda se povežu orasi i ohlađeno mlijeko s gustinom u kremu, filati tortu i posuti čokoladnim mrvicama. njami

Post je objavljen 11.01.2016. u 19:16 sati.