Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

TRADICIONALNI PAŠKI ZIMSKI KARNEVAL 2016
Tek ca su se skinuli borići, kao zamjena za kićenje dolazi karneval, dolazi ono peto godišnje doba kada sve poludi.
More se to reć za Pag? Nisan baš previše siguran.
Najprije san se iznenandi kada san u "Zadraskon Listu" 4.01.2016. vidi najavu da će se tradicionalna povorka Zadarskog karnevala oderžat 7. febrara 2016. i Turistička zajednica grada Zadra poziva sve na sudjelovanje u istoj. Tradicionalna?!, pa ca su sva ona pusta godišća dolazila od Zadra u Pag i cinli komedije, kada imaju svoj "tradicionalni" karneval. Moran pitat Pecu koliko je put svira na ton tradicionalnom karnevalu.


Odma gren pošpijat na portal "Baš nas briga", ca su oni paričali za ovo godišće, kada ono stranica još od prošlog karnevala se ni maknula daje od svog mista. Svako godišće isto. Koda mi se cini da je to nekada bila dobra stranica. Pustiti ću to na miru.

Turistička zajednica grada Paga dobila je novu direktoricu imam ufanje da će se ca prominit po pitanju karnevala. Gedan stranicu od Turističke zajednice, nanka besede.
I onda cera ujutro na službenoj stranici Grada Paga osvane plakat, odma san ga skinu, pa gren pošpijat i na stranicu Turističke zajednice i oni su donili vijesti. Ajde, fala dragon Bogu.

Službena stranica paškog karnevala, još uvik nanka besede. I baš dok san finjeva ovaj post dignuta je obavijest na portalu BNB kako Udruga prihvaća poziv Turističke zajednice grada Kutine za sudjelovanje na 21. Fašniku u Kutini. Pari mi se da Udruga nema baš dobre odnose sa Turističkom zajednicom i Poglavarstvom svoga grada?!, kada nisu najavili ovogodišnji paški zimski karneval. Svi ki voliju i štuju neka greju u Kutinu, a za svoj grad baš nas briga, u skladu sa logon Udruge.
Vo godišće karneval kratko traje. Prestupna je godina. Rece se da ca kraće-to slađe.
Na Tri kraja se Dondolaši parićivaju i oni pervi pocimjeju sa maškaranin ludovanjem ovde na Grobnišćini, stili smo poć pošpijat jer je Mateo budući Dondolaš, ali Mateo ima temperaturu pa je mora ostat doma i ozdravit do subote kada će Dondolaši pasat našon ulicon.
Bit će sve to najboje vidit i doživit uživo, jer ne postoji ta slika ka more dočarat sve ono lipo ca se dogaja na tim zabavama ke su ispred Vas.
Uživajte se i veselite! Sva vlast karnevalu!Post je objavljen 08.01.2016. u 22:56 sati.