Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinajina-sjecanja

Marketing

Istovjetnost blagdana...



Istovjetnost blagdana, ljubav ubrizgana u genetiku čovjeka, zagrljaj srodnih duša i pobratimsvo lica u kozmosu… Dopustimo da se ljubav rodi svaki dan iznova, jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima!
Nek današnji dan bude radost, neka Božić vrata zlati, neka
te svaka sreća prati.
Anđeo sreće neka tebe, meine, nas, vas, njih vodi...
Mir Božiji, Hristos se rodi!






Nebo otvara dveri mladom danu slijevajući stazom sudbine znakovlje sreće. Na oknu blješti suza dokotrljana sa lica vremena. U njoj vidim prelamanje svitanja sna u jutrenje zbilje. Jučer se utapljah u kapi svete vode. Danas je dan ritma srca i poljubaca. Poistovječivanje ljepote s ljepotom.
Osjećam tvoje dlanove na obrazu i trenutak budnosti postaje istina. Kozmički poljubac se pretočio u ljubav i ostavio okus nektara na usnama.
Bio si uvijek tu, bio si svoj u sobstvu vremena i svojstvu vječnosti. Koračao si uz mene stazama vizija, putevima ispisanim riječima drevne mudrosti. Voljeli smo se nepoznavajući se. Nemogućnost sanjanih mogućnosti se pretakala iz onog velikog ništa u ovo ovdje i ucrtala naše zajedničko sada.

Zaspala sam u koljevci svemira i probudila se u tvom zagrljaju. Divnog li buđenja šaputalo je srce mjenjajući do tog trena ustaljeni ritam traganja za izvorištem ljepote. U osvitu toga dana prepoznah u sebi pustolova pred vratima života. Dozvolih mu da zakorači pod koplja dnevne svjetlosti, da smiono krene putevima sna.

Zagrljaj nedodirljivosti naših nutrina je iznjedrio zlatno doba, svijet nadahnuća koja pretačemo u poeziju nježne pohote za lakoćom postojanja u javi. Začudna je ova inkarnacija u kojoj vjekujemo, čudesno je ovo utjelovljenje ljepote iz kojeg izranjamo uvijek drugačiji, a uvijek isti.

Sretno bilo svima koji danas slave rođenje ljubavi... Hristos se rodi!


Dijana Jelčić



Post je objavljen 07.01.2016. u 07:57 sati.