Pozdrav svima!
Krafna je slatki kolačić od dizanog tijesta koje se prži u ulju i puni raznim nadjevima.Moram vam priznati da me nikada nisu posebno privlačile sve do otkrića ovog prefinog recepta. Ove male američke krafnice su zaista posebne i drugačije osobito kad su pečene u kalupu za krafnice tj. ne prže se u ulju. Prhke su i hrskave, a topli čokoladni preljev im daje završnu notu i čini ih još posebnijima!
Svakako ih probajte!
Sastojci za tijesto:
500 g glatkog brašna
250 g šećera
280 ml mlijeka
220 g rastopljenog maslaca
2 jaja
1 žlica arome vanilije
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice soli
Prvo miksajte jaja i šećer pa dodajte ostale sastojke, a na kraju umiješajte brašno. Koristila sam vrećicu za šlag i pomoću nje sam napunila kalup za krafne. Prvo ga nauljite i stavite smjesu pa se neće zalijepiti za kalup. Pecite ih na 220*C oko 15 minuta.
Umočite ih u preljev od čokolade i ukrasite po želji.
Servus i uživajte :)