Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/servisni

Marketing

Cijena el. energije

Često su slušane priče o varanju potrošača el.energije jer su plaćali mjesečne rate od 150 kuna a na kraju godine morali platiti dugovanje od još 2000 kn.
Nadam se da ste svjesni da je mjesečna rata struje koju plaćate samo paušalni iznos predviđen na osnovi potrošnje u ranijem periodu obračuna, to ne znači da je to konačan iznos i da se ne može promijeniti.


Mora vam biti jasno da elektra ne zna da ste u kuću dovukli dva električna radijatora, da ste sumanuto počeli peći kolače u pećnici, ili nabavili električni mlin za žito. Tamo nemaju zaposlene vračare koje gledaju u kristalnu kuglu pa provjeravaju tko je kupio električnu grijalicu i radijator.. zapravo sami biste trebali korigirati svoje rate ako ste počeli više trošiti. Imate vrlo jednostavnu metodu provjere - samo svakog prvog u mjesecu zapišite stanje brojila i znat ćete mjesečnu potrošnju. Moći ćete je usporediti s predviđenom i korigirati, a na HEP-ovim stranicama imate i online praćenje potrošnje i svojih računa. Sve transparentno i jasno.
Osobno smatram da cijena el. energije nije velika jer na godišnjoj razini telefoniju plaćam duplo više od struje, a pod telefonijom koristim jedino internet. Ostalo su nužne pretplate. Eh sad... istina je da se trudim smanjiti potrošnju, ali očito je da il je struja prejeftina ili telefonija opako skupa.
Novi operateri, nova sila konkurenata na tržištu ne nudi ništa novo i nije nimalo isplativija. Trebali biste imati popriličnu potrošnju da bi se njihova manja cijena osjetila, a prelaskom kod njih samo štetite našoj kompaniji i na kraju samome sebi. Konkurentske kompanije ne hodaju zimi po Lici i popravljaju stupove i žice po snijegu i ledu, nisu niti kune uložili u te iste žice i stupove, te ako ostanete bez struje neće nikoga poslati na intervenciju. Na kraju nemojte biti jalni na uhljebe nego budite jalni na ministre i njima slične, budite jalni na sebe što dozvoljavate takvim spodobama da nam kroje sudbinu.





Post je objavljen 03.01.2016. u 12:04 sati.