Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Fotoaparatom, a ne photoshopom!

Danas je velik broj onih koji su uvjereni da se svi zanimljivi i neobični efekti na fotografijama dobivaju isključivo Photoshopom. Malo je onih koji znaju da se dobar dio takvih "efekata" može postići i bez ikakvog photoshopa, samo putem pažljivijeg kadriranja i odgovarajuće perspektive snimanja, te okidanja u pravom trenutku.

Zbog toga se onekad dogodi da oni koji nisu vični niti kadriranju niti "fotošopiranju" traže putem interneta pomoć drugih da im urede (tj. "fotošopiraju") loše snimljene fotografije prema nekim njihovim idejama... No rezultati često ne ispadnu baš onako kako su si oni to zamislili.

Evo samo nekoliko primjera:

Jedna djevojka snimila je selfie u WC-u, ali joj je smetalo to što se iza nje, na zidu, vidi znak za invalide. Umjesto da je sama snimila drugi selfie, i pri tome pokušala sa malo drugačijim kadriranjem (promjenom kuta snimanja), ona je putem interneta zatražila pomoć, tj. da netko Photoshopom ukloni dotični znak sa slike. Rezultat je bio... neočekivan (barem s njene strane).

Djevojka tražila da joj netko makne 'tu stvar za invalide' pa dobila što je zaslužila


Slična situacija se dogodila i jednom čovjeku koji je bio u Parizu. Naime, nakon obaveznog turističkog fotografiranja kod Eifellovog tornja, ovaj je putem interneta molio ljude da pomoću Photoshopa urede sliku kako bi se činilo kao da rukom dodiruje vrh Eifellovog tornja. Rezultati? Vrlo maštoviti.

Can Someone Photoshop the Eiffel Tower Under My Finger? (40 Photos)

Štoviše, takvih zahtjeva u kojima netko putem interneta traži da mu netko drugi "popravi" neku fotografiju ima masu, a takvi slučajevi uglavnom rezultiraju urnebesno smiješnim rezultatima.

21 Hilarious Photoshop Trolls
10 Hilarious Photoshop Trolls

Ne kaže se uzalud "Pazi što poželiš, mogao bi to i dobiti"...

Post je objavljen 01.01.2016. u 09:51 sati.