Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

još maaaaaaalooooooo ...

Tko nije pretjerao s kolačima, a ja nisam, onda može još malo omastiti brk.

Za biskvit je potrebno:
- 5 bjelanjaka
- 5 žutanjaka
- 200 grama maslaca
- četiri jušne žlice kakaoa
- malo sode bikarbone
- čajna žličica kokosovog brašna
- naribana korica naranče
- sok jedne naranče
- stevija po želji

Pjenasto umutiti žutanjke sa maslacem i stevijom.



Posebno izmiješati kakao, kokosovo brašno i sodu.



Dodati suhu smjesu u žutanjke i maslac.



I na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.



Rasporediti smjesu na pleh veličine 20 x 30.



Peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Pečeni biskvit natopiti sokom od naranče.



Kremica:
- pola litre vrhnja za šlag
- 20 dkg čokolade s najmanje 70 % udjela kakaoa
- 1/2 dcl soka od naranče

Zagrijati vrhnje i u njemu otopiti čokoladu.



Dodati sok od naranče i vrelu kremu preliti po vrelom biskvitu.



Ostaviti preko noći u frižideru da se sve dobro stisne.



Čokoladasto je, sočno i mekano, a naranča mu daje posebnu svježinu.
A nakon što to pojedete, možete na detox program.



Autorica recepta: Ivana Bingula

Post je objavljen 02.01.2016. u 19:40 sati.