Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PSIHIJATAR I PRAVNIK MISLE DA ĆE VLADATI HRVATSKOM!


STVORENI SU UVJETI ZA RASPISIVANjE
PONOVLJENIH PARLAMENTARNIH IZBORA!


Na sastanku u subotu 19.prosinca postignut je dogovor između Bože Petrova predstavnika skupine Most i akutalnog premijera predsjednika SPD-a i koalicije Hrvatska raste Zorana Milanovića o bilateralnoj Vladi. Mandatar će biti nestranački, objavljeno je, a Zoran Milanović ne želi biti premijer. HDZ nije pristao na uvjete Mosta.Tomislav Karamarko predsjednik HDZ- a i predstavnici Domoljubne koalicija napustili su pregovore. Karamarko je rekao da nije mogao pristati na specifičan stil ucjene.
Činjenica je da psihijatar po struci Božo Petrov i pravnik Zoran Milanović koji pod svaku cijenu želi sebi osigurati i drugi mandat u Vladi RH , misle da će vladati Hrvatskom.
Da li smo na korak do nove Vlade?
Na pitanje da li je razgovor s Domoljubnom koalicijom definitivno završen Petrov je odgovorio “ Što se nas tiće, jeste. Naši uvjeti su bili vrlo jasni, mi smo i jučer postavili takav okvir, znalo se da u trenutku ako netko ne potpiše izjave da s tom stranom završavamo razgovor i to je to.
Na novinarsko pitanje ”Tko će biti mandatar” Zoran Mialnović je u subotu 19. 12. rekao “Naš prijedlog je Božo Petrov i to je gotovo. Mislim da gospodin Petrov ima određeni legitimitet i to je važno za mjesto premijera, a ovo drugo ćemo razgovarati slijedećih dana”
Domoljubna koalicija napustila je 19. prosincaa početni trostrani sastanak sa Mostom i SDP-om nakon petnaestak minuta . Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je rekao pred novinarima “ Mi zbog odluke našeg predsjedništva, zbog nekakvih moralnih skrupula koje imamo nismo potpisali bianko papir. Nisam mogao pristati na jedan vrlo specifičan stil ucjene i proizvodnju čitavog niza aksioma, dakle nekakvih tvrdnji o kojima se ne treba pričati, dakle prihvati ili odi, zbog stranke koju vdim. U mojoj stranci je puno branitrelja, puno siromašnih ljudi, u konačnici puno socijalno ugroženih ljudi, ja se sa ugledom svoje stranke ne mogu poigravati.Ne mogu ući u tripartitnu Vladu sa strankom koja četiri godine uništava Hrvatsku, koja kaže da im branitelji smrde i koja kaže da je Hrvatska država slučaj, stranku koja nameće čirilicu u Vukovaru” – naveo je Karamarko. “ Sve smo to pričali ove tri i pol godine, borimo se i sada da potpišem da s njima mogu ići u Vladu, zajedno sjediti za stolom na način da zajedno radimo. To je nemoguće, ja bi sam sebe negirao kao čovjeka i svoju stranku kao stranku koja ima neka načela, neke principe, negirao bih u konačnici i Domovinski rat. Nije mi potrebna fotelja, potrebno mi je da ostanem svoj, potrebno je da moja stranka ostane svoja i autentična i potrebno mi je to da normalno mogu hodati ulicama Grada."

ČOVJEK PREVRTLJIVA MIŠLJENJA

Nakon što je početkom tjedna, 14.12. premijer u odlasku Zoran Milanović pred hrvatskom javnošću izjavio “premijer može biti samo Tomislav Karamarko i ja, ja i Tomislav Karamarko” što je slušala i gledala cijela Hrvatska te se činilo da je SDP s Mostom pregovore okončao zauvijek već u srijedu 16.12. Zoran Milanović u jednom je danu dva puta pisao skupini Most”, izvjestili su elektronički mediji, nakon čega su u četvrtak, petak i subotu nastavljeni razgovori između SDP –a i koalicije Hrvatska raste sa skupinom Most I Domoljubnom hrvatskom. Ti su razgovori na iznenađenje završili dogovorom o mandataru, a najveće je iznenađenje to što je samo četiri dana nakon tvrdnje o tome tko samo može obavljati premijersku funciji, Zoran Milanović rekao da Petrov ima legitimitet za premijera . Drugim riječima Milanović se složio sa svime što je Petrov predložio. Jer sudeći po publicitetu koji je u proteklih 40 dana Petrov stekao, ako se broje samo naslovne stranice na kojima je osvanulo Petrovo lice, jasno je da je popularnost podgrijala njegov ego, te je i on sam zaboravio svoje izjave sa početka pregovora, koje su izrečene samo prije mjesec dana “da njih fotelje ne zanimaju”. “Petrov će biti mandatar i premijer”, potvrdio je Milanović. Ne samo da je takvom odlukom Milnović pokazao koliko je prevrtljiv čovjek, što je mnoge iznenadilo, več je u takvu odluku unio jednu drugu, posve ozbiljnu dimenziju koja sada nije vidljiva ali postoji i ozbiljna je. To je pitanje što je Milanović smislio, što namjerava provesti, preko Petrova? Zasigurno se radi o politici spletke, jer nitko u politici nikada ne radi protiv sebe.
VELIKI ULOG OSIGUTRAVA VELIKI DOBITAK!

U politici se dobitak tada mora odgoditi, da bi kasnije bio čak i multipliciran, ali ne igra se na gubitak . S obzirom na činjenicu, što je kroz izjave jasno cijeloj Hrvatskoj, da Milanović nema ni politički kurtuazno mišljenje o HDZ-u, a s predsjednikom HDZ-a Karamarkom nije želio komunicirati cijeli svoj premijerski mandate, pristanak Petrovu da bude mandatar i premijer budeće Vlade, upućuje na zaključak da preko Bože Petrova Milanović namjerava isključivo raditi protiv stranke HDZ-a i koalicije Domoljubna Hrvatska. A ako? To je ključno pitanje!
Tko ulažete veliki ulog, želi mnogo i dobiti! Milanović je uložio premijersko mjesto, dao ga je Petrovu i zato od Petrova vjerojatno namjerava zatijevati da učini sve što će on, Milanović u tom svom planu smatrati potrebnim. Zato 1. da li je namjera Milanovića da članovi buduće Vlade budu samo SDP-ovci i Hrvatska raste , osim mjesta premijera 2. Ili će Petrov dobiti zadatak od Milanovića da u Mostu za uzvrat osnuje političku stranku u koju će Perov pristupiti, te će članovi stranke postati i članovi Vlade ? U svakom slučaju radi se o planovima koji nemaju transparentne namjere.

PRAVEDNO RIJEŠENJE JE SMISAO POLITIKE ZA NAROD!

Ustavom nisu propisane varijacije sastavljanja Vlade i zato stranački i nestranački lideri mogu planirati najrazličitije ishode. Ako SDP u dogovoru s članovima skupine Most i koalicijskim partnerima pred predsjednicu Republike Hrvatske u utorak 22. 12, za kada su zakazane konzultacije četvrtog kruga, dođu sa 76 mendata, predsjednici Grabar Kitarović je potreban moralni priziv zdravog razuma. Zašto? Radi pravednposti prema biračima HDZ-a i koaliciji Domoljubna Hrvatska koja nije ušla u dogovor sa SDP-om i skupinom Most. Ali i radi pravednosti koju od predsjednice RH očekuju građani Republike Hrvatske. Naime nova Hrvatska Vlada ne može biti formiorana bez HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera. Zašto? Zato što ljudi koji su glasali za HDZ postoje, nešto manje ih je od 800 tisuća. HDZ i koalicija su dobili 59 mandata na parlamentarnim izborima 8. studenog 2015.,podsjećam SDP je dobio 56 mandata, a Most 19 mandata. Nova Hrvatska Vlada ne može niti smije biti formirana bez HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera, koji nisu ušli u sporazum s Mostom i SDP-om. Takva Vlada ne bi bila pravedna ni moralna prema ljudima članovima stranke. Građani, se inače za članstvo u političkoj stranci odlučuju prema vlastitim emocijama, vlastitim simpatijama, vlastitim privatnim razlozima i vlastitim afinitetima. I to treba poštivati na svakoj razini,a jednako i na razini vlasti. Jer pripadnost osobe nekoj političkoj stranci spada u identit osobe . To nikva visoka politika države nema pravo narušiti i obezvrijediti. Narod, odnpsno građani u ovom slučaju Republike Hrvatske očekuju zato od predsjednice RH Grabar Kitarović pravedno riješenje u stvaranju Hrvatske Vlade nakon parlamentarnih izbora 8. studenog 2015.
A s obzirom na situaciju u kojoj premijer u odlasku Milanović i predstavnik skupine Most Božo Petrov stvaraju Vladu RH bez Domoljubne koalicije i HDZ-a pravedno bi bilo da predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović oglasi raspisivanje, odnosno da raspiše ponavljanje parlamentarnih izbora za Vladu RH, bez obzira koliko ti izbori financijski stajali. Jer sve su opcije dogovaranja i pregovaranja u konteklstu stvaranja pravedne Vlade RH potrošene. Republika Hrvatska i 4,3 milijuna njenih stanovnika treba pravedan skup članova političkih stranaka i saborskih zastrupnika koji će formiorati novu Hrvatsku Vladu.
Margareta Zouhar Zec






Post je objavljen 20.12.2015. u 13:09 sati.