Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

RASPUCANI KEKSI

Pozdrav svima!
Vrući keksi iz vruće pećnice - slatki i tako cool! Ovi primamljivi keksići mogu isto tako postati i divan božićni poklon za vaše prijatelje. Ispecite ih, ukrasite i zavežite svečanom crvenom vrpcom te njima darujte sve one koje volite. Izvana hrskavi, a iznutra tako mekani i sočni, poklon koji bi svatko mogao poželjeti.
Sastojci potrebni za izradu keksa:
210 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
60 g maslaca
200 g čokolade
100 g šećera (može i smeđi)
2 vanil šećera
2 jaja
1 žlica arome vanilije
Postupak:
Prvo rastopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte u posudi suhe sastojke:brašno, prašak i sol.
Miksajte jaja, vanil šećer, aromu vanilije i šećer te dodajte otopljenu čokoladu. Ručno je lagano umiješajte, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro promiješajte smjesu. Stavite je u frižider 1 sat te možete početi raditi kuglice. Zahvatite smjesu velikom žlicom, napravite kuglicu, uvaljajte je u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje. Pazite, radite veći razmak jer se kolačići rašire u pečenju. Meni je na veliku tepsiju ispalo 12 kolačića. Pecite ih na 180*C obavezno 10 minuta, pazite ne duže da ih ne isušite. Servirajte ih uz šalicu toplog mlijeka i mislit ćete da ste u raju!
Servus i uživajte u blagdanskom duhu i svijetu slastica!
Svakako probajte kobasice i kuhano vino na Glavnom zagrebačkom trgu, obavezno ih "guštajte" u pauzi od pečenja kolača :)










Post je objavljen 20.12.2015. u 09:48 sati.