Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

pustolovina Hieronimusa Čekića



Približava se Božić

Hieronimus voli Božić

Recimo voli ga puno više od Uskrsa.

Nekako mu je prikladnije slavit rođenje, okupljanje oko tog novorođenčeta, nego li činjenicu da su neki luđaci razapeli Isusa.

Hieronimus je jako uživao u kulinarskom aspektu tih blagdana, tako da je bio sretan što se odstupilo od strogog načela posta s posnim zeljem i beskvasnim kruhom.

Stoga je Hieronimus napravio detaljan plan kako zadovoljit hedonističke prohtjeve sebe i svojih prijatelja i obitelji, pa je već nabavio hobotnicu iz Novigrada, onog Dalmatinskog, lignje s Dugog otoka, bakalar iz Stavangera, i kozice odakle i Hobotnicu.

Hobotnica je na ledu, bakalar će se ovih dana počet namakat kozice su očišćene pa će poslužit kao punjenje za lignje, bakalara ima dovoljno i za bjanko, i za brujet a priteće štagod i za namaz.

Taman kad ogladnimo od tog posta na badnjak doći će i Božić pa ćemo si moć dat oduška, tradicionalnu puricu smo dekretom zamijenili patkama is Zaelegerszega, a umjesto odojka smo se odlučili za punjeni rump steak u umaku od zelenog papra i vrganja, uz naravno obaveznu juhu, lešo meso, salate, nepreglednu kolonu kolača, razne rakije, vina i ostalo.

Kako bi baš sve bilo u duhu blagdana , kupili smo I makinju za radit voćne I povrtne smoothie, I donijeli odluku o redovitom vježbanju I dijeti poslije Božića.

Hieronimus baš voli Božić, kad su te izbjeglice koje niko nije htio primit završile u štali I dobile dijete.

Tko bi rekao da će iz toga izić običaj da se tako dobro jede.






Post je objavljen 18.12.2015. u 06:54 sati.