Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Zagreb - kobasičarska metropola

Za početak, molio bih sve čitatelje vegetarijanske provenijencije da ne čitaju ostatak posta jer bi mogli doživjeti teške trenutke ... wink



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Naime, šetajući se gradom u ovo adventsko vrijeme učinilo mi se da se na prigodnim gastronomskim štandovima ne nudi gotovo ništa drugo osim kobasica!

Razumijem, kobase i slična jela se najbolje zalijevaju kuhanim vinom i pivom ... ali, zašto baš gotovo isključivo samo kobasice???
Nekad je na takvim štandovima znalo biti i kotlovine, roštilja ... Lani je recimo bilo kajzeršmarna na jednom štandu kod klizališta na Tomislavovom trgu ... sada ga više nema. Gdje su bureci, sirnice, štrukli, čvarci ...? U Njemačkoj se na štandovima zna posluživati i kelj varivo, u Švedskoj dimljene haringe, uz more se mogu dobiti srdelice i neke druge fine primorske stvari .. a ovdje samo kobasice, kobasice i kobasice. (da li je tako zbog moćnog sponzora, PIK Vrbovec, čije se ime nailazi na svakome koraku?)

Novine su izvještavale o ogromnoj prodaji germknedla na jednom štandu u Kurelčevoj ... pa naravno, kada gotovo da ni nema neke druge opcije osim kobasica! wink

Zanimljive su i cijene, variraju od 12 do 30 kuna. Naravno, nisu sve kobasice iste ... ali opet, 30 kn za jednu kobasu!?!

Jesu li barem dobre? (nisam još ni jednu kušao, možda budem preko vikenda ...)

P.S. Sve su fotke snimljene u Kurelčevoj ulici i na Jelačić placu.



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Post je objavljen 17.12.2015. u 16:53 sati.