Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Još jednom manipuliranje podacima o samoubojstvima branitelja

Fascinantan podatak, koji vam neće reći u ovom dizanju moralne panike,, jest da je broj samoubojstava među osobama sa statusom "branitelj" u Hrvatskoj, VEOMA NIZAK.

Prva studija o samoubojstvima hrvatskih branitelja

To je jednom rekla Jadranka Kosor, prije 7-8 godina kad se digla jedna kampanja oko samoubojstava branitelja. Ovo sasvim sigurno nije prva studija o samubojstvima hrvatskih branitelja. Lako je pronaći neke osnovne podatke. Ja sam tad potražio i koliko vidim ništa se bitno nije promijenilo, osim što su osobe sa statusom "branitelj" danas u projeku starije.

Branitelja ima 500.000, odnosno, od muškaraca između 40 i 60 godina, oko polovica imaju status "branitelj". Muškarci srednjih godina su najrizičnija kategorija za samoubojstva, osim staraca.

Godišnje ima u Hrvatskoj oko 800 samoubojstava; u europskom smo prosjeku. Podaci koje sam gledao u ono doba, ugrubo, oko 200 su starci i starice, od preostalih 600 oko 150 su žene (ima brnaiteljica, ali manji broj pa to možemo zanemariti), oko 100 su mlađi (koji nisu imali prilike biti branitelji) Tako da muškarci srednjih godina počine oko 350 samoubojstava godišnje, a od toga svega oko 120 branitelji. Koliko vidim, brojke se nisu bitno promijenile.

Ugrubo, MUŠKARCI KOJI IMAJU STATUS BRANITELJA POČINE SAMOUBOJSTVO DVAPUT RJEĐE, NEGO MUŠKARCI KOJI NEMAJU STATUS BRANITELJA!

»Stručnjaci procjenjuju da će broj samubojstava branitelja i dalje rasti. Mnogi od njih tek ulaze u stariju dobnu skupinu koja je najsklonija suicidu.«

Pa da. Samo su zaboravili navesti, da su već sada u drugoj skupini najsklonijoj suicidu, te spomenuti komparativne pdoatke, gore navedene.

I naravno, kad se radi o sirotim malim braniteljčićima, neizbježno "Od države tražimo (...)". (Vidi moj članak iz travnja o.g. Tko se treba brinut za sirote bivše branitelje? )

»Hrvatski branitelji umiru prosječno s navršenom 51 godinom, a opća populacija sa 73 godine.«

Koje besramno poigravanje brojkama! Pa prosječna osoba sa statusom "branitelj" (bivši branitelj) ima oko 51 godinu I VELIKA VEĆINA JOŠ NIJE UMRLA! A oni koji su umrli, naravno, umrli su uglavnom mlađi, jer rijetki branitelji imaju danas 73 godine! (BIlo je starijih od 50 godina u Domovinskom ratu, ali većina je tada bila u svojim 20-im i 30-im, dakle su danas u 40-im i 50-im).

Ponovo bijedno i jadno poigravanje "braniteljima", muškarcima u najboljim godinama, koje se sustavno infalitilizira i upućuje na zavisnost od države. (Vidi moj članak iz kolovoza 2009.: Infantilizacija hrvatskih branitelja).

Muškarci u najboljim godinama svode se na djecu, koja trebaju mamu da o njima brine i tatu da im kaže što imaju mislit. Pokazatelj koliko je hrvatsko dr4uštvo bolesno. A onda se neki od njih ponašaju kao dječji nasilnici, naravno mnogo opasniji jer imaju mušku snagu tijela (ako ne i duha). (Vidi moj članak iz svibnja o.g.: Dio bivših branitelja: infantilizirani muškarčine, nasilnici.Post je objavljen 17.12.2015. u 00:15 sati.