Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

pustolovina Hieronimusa Čekića


Hieronimus nikada nije imao ljubavnicu, nije znao niti bi li je htio imat.

Da bi mogao znati želi li je morao bi definirat šta je to ljubavnica uopće, šta je bilo izuzetno teško, kao uostalom i bilo što, zbog ljudske navike da imaju dvostruka mjerila.

Tako su žene recimo bile ogorčeni protivnik, postojanja ljubavnica uopće, osim ukoliko bi se one našle biti u prilici postati jednom od njih.

Posebno je bila zanimljiva uloga njihovih prijateljica, koje su ih podupirale, a možebitne zakonite žene, onih koji su bili subjektom ljubovanja nazivale kurvama, a svoje prijateljice ljubavnice, naravno kad ne bi čule glupačama.

Literatura Hieronimusu nije bila pretjerano od pomoći, jer najpoznatiji ljubavnici u povijesti su bili Romeo i Julija, koji su se otrovali pa nisu mogli prenijeti nikakva iskustva, ali nešto što završi trovanjem ne može što se Hieronimusa tiče nikako bit dobro.

Muškarci isto o ljubavnicama nisu lijepo pričali, kao da u najmanju ruku te iste ljubavnice, ljubuju s netopirima, ili marsovcima, a ne s istim tim muškarcima, tako da je Hieronimusu prilično zbunjujuće bilo to kako ako dvoje rade istu stvar samo jedno može bit loše.

Ah ti ljudi i njihova dvostruka mjerila, na koncu je Hieronimus promislio da debakl s mlinarevom kćeri i nije bio najgore što mu se dogodilo, mogli su recimo postat ljubavnici i što onda, trovanje ???

Ne hvala......

Post je objavljen 14.12.2015. u 06:26 sati.