Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Azra - Krivo Srastanje (1984.)

Šesta LP ploča Azre zaslužuje da bude prezentirana na mojem blogu.Krivo srastanje šesti je album rock skupine Azra, snimljen tokom listopada i studenog 1983. godine u studiju Cream u Frankfurtu, te Ante Sonic Studio u Arnhemu, a objavljen 1984. godine u izdanju Jugotona.

Krajem 1983. godine bubnjar Boris Leiner vraća se u Azru s odsluženja vojnog roka. Basist Mišo Hrnjak nakon povratka iz vojske prestaje se baviti glazbom, čime ujedno prestaje postojati najpoznatija postava Azre.Zvuk albuma raznovrsniji je nego na prethodnom Kad fazani lete. Prevladavajućem hard rock zvuku dodani su motivi funka i soula. Album donosi i prvu obradu narodne baštine u Klinček stoji pod oblokom, pjesmi koja će postati najveći radijski hit Azre. U 3N Štulić je preuzeo ritmičku strukturu pjesme Know Your Rights' grupe The Clash.

Depresivna situacija u državi i osobni problemi autora odredili su ton albuma. Teme se kreću od pobune protiv konformizma, nemoći pojedinca u autokratskom sistemu i turobne društvene zbilje do preispitivanja autorovog unutrašnjeg svijeta i ispisivanja nizova nadrealnih slika. Štulić nije prihvaćao prigovore o nerazumljivosti stihova na albumu. U intervjuu beogradskom magazinu Nin kaže "Što nerazumljivije, to pametnije. Taj princip ne važi, radi se o predrasudi. Nema tu šifara. Kad se bolje udubiš vidiš da se radi o jednom pučkom tipu pjesme".

Od jedanaest tema na albumu Meni se sviđaju: "3N", "Mon Ami", "No Coment" " obrada međimurske narodne pjesme "Klinček stoji pod oblokom" i "Flash". Na albumu mi Štulićevo pjevanje u pjesmama koje su rađene u arnžmanima Teškog Rocka "(3 N", "Mon Ami" i "No Coment" na njegov grubi vokal sa prvog albuma azre, Na kraju treba reći da je ova ploča znatno kvalitetnija od onih megalomanskih Štulićevih ploča, jer zbog jedanest tema je puno ujednačenija.


 photo d6c709eb-435b-449b-9beb-d6b28e5145f2_zpso8hbncfn.jpg

Popis Pjesama:

1 3N 3:57
2 Mon Ami 3:48
3 Pukovnik I Pokojnik 3:31
4 No Comment 2:59
5 Krivo Srastanje 3:30
6 Jane 3:34
7 Klinček Stoji Pod Oblokom
Arranged By – Branimir Štulić
Written-By – Trad.*
4:25
8 MSP 4:42
9 Duboko U Tebi 4:41
10 Nešto Između 1:05
Arranged By – Branimir Štulić
Written-By – Trad.*
11 Flash 5:03

Licensed From – Croatia Records
Recorded At – Cream Studios
Recorded At – Ante Sonic Studio

Artwork – Greiner & Kropilak
Design [Redesign] – N. Martinac*
Engineer – Ante Cetinić, Peter Siedlaczek*
Producer – B. Štulić*
Remastered By – Goran Martinac
Written-By – Branimir Štulić (tracks: 1 to 6, 8, 9, 11)


PREUZMI







Post je objavljen 13.12.2015. u 08:59 sati.