Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept jednostavne i nježne torte kremastog okusa, obogaćene šumskim voćem koje joj daje jednu osvježavajuću notu. Istodobno su i ove crvene bobice predivan ukras ove lagane, šarene torte.Probajte je i vi napraviti, mene je oduševila!
Sastojci za tijesto:
250 g glatkog brašna
100 g maslaca
jaje
prašak za pecivo
vanil šećer
100 g šećera
žlica vrhnja
Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte (morate obložiti i stijenke kalupa).
Krema:
1/2 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 g šećera
800 g milerama
Skuhajte šećer i puding te u vruću kremu umiješajte mileram. Izlijte kremu preko tijesta i poslažite šumsko voće na nju (može biti smrznuto). Pecite na 170*C točno jedan sat i ohladite. Preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte ga po torti te stavite na hlađenje. Nježno odvojite koru tijesta od kalupa i servirajte tortu na pladanj te ukrasite šlagom ili prema želji!
Servus i uživajte u torti :)