Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caricauniverzuma

Marketing

Ništa ispod tepiha by crni oblak

Narodna poslovica koja najbolje govori o miru, suživotu, međusobnom uvažavanju, poštovanju i toleranciji glasi: "Gdje čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna!"
Nikad ne postoji ništa ispod tepiha kada smo mi u pitanju. Prije svega mislim na svoju obitelj, na svoj crni oblak.
Uvijek smo se nekako razlikovali od drugih obitelji prije svega zbog načina ponašanja između nas. Sebe doživljavamo prije svega prijateljima a tek onda krvnim srodstvom. Što je ljepše nego biti prijatelj svojoj sestri ili bratu.
Ovo je mjesec obitelji i najbližih pa otud tema da vam malo "dočaram" svoje odnosno moje. Mnogi ostaju zatečeni spoznajem koliko se često družimo a isto tako i koliko "raspravljamo" oko svega. Pa nas znaju pitati koliko vi problema imate, vi se ne volite, kakve su to reakcije lica??? Jedno je bitno uvijek dođemo do zajedničkog zaključka.
Vrlo smo glasni kao da se dovikujemo sa brda na brdo. Naše rasprave teku u nedogled. Možemo nekoliko puta obrnuti istu temu sa drugim zaključcima. Tada zaboravimo da smo u nečijem društvu i nastaje okrugli stol. Većinom svi ostali šute i imaju blijeda lica. Sad kao da vam opisujem neke Balkance bez manira.
No, mi smo obitelj. Obitelj je sve.
Što se tiče ovog naziva posta kod nas doslovno nema ništa ispod tepiha. Sve se rješava na licu mjesta.
Puno smo toga zajedno prošli i naučili da nema glume jer se poznajemo te da ćemo se uvijek voljeti i poštivati. Nema maski i celofana. Kao i u svakim obiteljima ima naravno problema jer nismo savršeni. U svemu se držimo skupa i ne dozvoljavamo nikome da se miješa u naše odnose. Ako se želiš nama pridružiti uvijek smo tu ali ako imaš neke druge "dobre namjere" slobodno produži. Nas veže ona istinska ljubav koja nisu samo epiteti i smiješak već sve što ide u paketu. Bezuvjetna ljubav.



Nepotpuna i kriva ljubav šteti, a samo prava i iskrena pomaže nama i onima koje volimo. To se naziva i bezuvjetna ljubav. Jedino ona doista povezuje i spaja, a ona druga razdvaja i pridonosi lošim odnosima.
Ispod tepiha je većinom prazno barem se trudimo da tako bude, ponekad i previše. Valja ponekad ostaviti malo i prašine, ne bi li se poskliznuli i pali.
Kako vrijeme odmiće, pazite da ne napravite rupe u tepisima preko kojih nećete moći prelaziti od nagomilanog smeća.

Post je objavljen 10.12.2015. u 16:14 sati.