Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greensuzy

Marketing

Priča o lazanjama

I tako ja jako volim lazanje,
ponekad se osjećam kao da sam Garfild,
ali imam problem kako mi ne odgovara mljeveno meso...

I što sad, kako napraviti fine i ukusne lazanje a da nisu
original lazanje?!

Odlučih se poigrati i napraviti lazanje sa tunom i sirom.

Kad sam ih prvi put napravila bile su fine, no nekako mi se nije
sviđalo što kore ( kupovne ) nekako postanu tvrde i žilave,
osuše se i nisu baš ukusne, i još uz sve to kako su male kore,
uvijek ih treba krojiti i prekrojavati zavisno o tepsiji koju imam.

Odlučih se na avanturu i napravim svoje kore;
vrlo jednostavno i svježe i netreba ih se kuhati prije slaganja lazanja.

Tijesto za lazanje:

50 dkg brašna - tip 850
2 jaja
himalajska sol
3 žlice ulja
vode po potrebi

zamijesti u lijepo tijesto i napraviti 5 kuglica.
Neka tijesto stoji na podlozi dok ne pripremite smjesu za punjenje!




Recept za lazanje:

400 gr tune u konzervi ( iscjedite ulje iz ribe)
400 gr svježeg sira
5 žlica kiselog vrhnja
jaje
40 dkg sira edamera ili goude
peršin sitno narezan
papar,sol

svježi sir pomiješati sa 25 dkg ribanog sira, dodati jaje , kiselo vrhnje,peršin, sol i papar.

Tepsiju namazati uljem , tijesto razvaljati na veličinu tepsije, staviti tijesto i slagati na njega
malo sira -malo tune, druga kora: mrvicu ulja, malo sira - malo tune i tako do kraja.

Na zadnju koru staviti bešamel umak i ostatak ribanog sira!

Bešamel umak recept:

U tavu na 50 gr maslaca zagrijanog dodati 50 gr oštrog brašna.
Brašno kratko popeći na laganoj vatri.
Ugrijati 7 dcl mlijeka ,dodati malo soli, bijelog papra, muškatnog orašćića.
U kipuće mlijeko dodati popečeno brašno i kuhati još 5 minuta uz stalno miješanje,
dok se ne dobije fini gusti i glatki umak!

Kad sve posložite lazanje peći na 180 stupnjeva 30 minuta!

Ove lazanje su moje omiljeno jelo i tko god ih proba oduševi se njima!
Tako da kad želim nekoga iznenaditi i uljepšati dan poslužim mu ove
fantastične lazanje!





Post je objavljen 08.12.2015. u 09:47 sati.