Dobar vam dan, dragi moji!
Danas je pravo vrijeme za još jedan jednostavan i ukusan recept. Ako volite špinat, voljet ćete i ovu predivnu kremastu pitu punu mirisa i okusa. Možete je servirati u bilo koje doba dana, uvijek ćete je iznova poželjeti i vi i vaši prijatelji! Danas dijelim s vama varijantu od špinata, a još ćemo se poigrati s ovim receptom neki drugi put.
Probajte!
Tijesto:
200 g glatkog brašna
10 g maslaca
120 ml mlijeka
pola praška za pecivo
pola žličice soli
Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u okrugli kalup te ispikajte vilicom.
Za nadjev trebate:
1 manji luk
2 režnja češnjaka
300 g špinata
2 jaja
2 žlice vrhnja
3 žlice svježeg sira
2 kockice Salakis sira
Prodinstati luk, češnjak i špinat. Ohladiti i pomiješati s izmiksanim ostalim sastojcima te preliti po tijestu. Na vrh pite natrgati par kockica sira Salakis i peći na 200*C oko 40 minuta.
Možete je jesti kao prilog, glavno jelo,...
Servus i dobar tek :)