Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

KOLIKO KOŠTA ISTINA

(I KOLIKO KOŠTASPRDAČINA S PAPOM???)

Po ovim tzv Crkvenim ocima, već konstatacija_ ......kako je prosudba kojom se izjednačavaju napadači i njihove žrtve upitna., znači "izopćenje"
Text koji slijedi prenosim iz Bitno.hr


Nadbiskup Lyona kardinal Philippe Barbarin razriješio je pastoralnih dužnosti kapelana bazilike u Fourvičru o. Hervéa Benoîta nakon što je ovaj napisao tekst o nedavnom terorističkom napadu u Parizu, te njegove žrtve s rock koncerta u dvorani Bataclan usporedio s napadačima opisujući ih kao ‘sijamske blizance’.

Benoît je 20. studenog objavio tekst za “tradicionalističku” stranicu Riposte Catholique i u njemu progovorio o američkoj glazbenoj skupini The Eagles of Death Metal koja je svirala tu večer u Parizu. Francuski svećenik spomenuo je činjenicu kako je skupina u trenutku kada su teroristi zapucali izvodila pjesmu pod imenom “Poljubi đavola” (Kiss the devil) i to povezao s napadom u kojem je ubijeno 89 ljudi. Benoît je odgovorio onima koji tvrde kako tekstovi u kojima američki rockeri slave sotonu “nisu ozbiljni”.

“Zazivaš đavola tek tako radi šale? Ali, on će te shvatiti ozbiljno…”, napisao je francuski svećenik i potom se upustio u usporedbu koja je izazvala najviše reakcija.

“Pogledajte fotografije publike prije tragedije. Ova jadna djeca ljevičarskog naraštaja u ekstatičnom transu…Ali, oni su živi mrtvaci. A njihove ubojice, ti zombiji, njihovi su sijamski blizanci”, napisao je o. Benoît. i nastavio:

“Zar to nije očito? Ista infantilnost, isto neznanje…”

Nakon objave teksta krenula je ogorčena reakcija protiv francuskog svećenika, a sada je nadbiskup Barbarin donio odluku o razrješenju s pastoralnih dužnosti Benoîta i preporučio mu da se “povuče u samostan i malo se posveti molitvi i razmatranju”. Kardinal je rekao kako je odluku donio nakon što je razgovarao sa svećenikom kao i njegovim biskupom Armandom Maillardom, biskupom Bourgesa (to je Benoitova prvotna biskupija).

Maillard je rekao kako je ton teksta u nesuglasju s ulogom pastira koji treba pratiti, razumijevati i pomagati ljude u nevolji, u ozračju milosrđa. Biskup smatra kako je prosudba kojom se izjednačavaju napadači i njihove žrtve upitna.

Sam Barbarin je izjavio kako kršćani moraju uvijek “činiti sve kako bi podržali mir i harmoniju među ljudima koje se temelje na pravednosti”.




evo još jednog primjera




reakcije



i posljedica

U oproštajnom pismu koje je objavila u nedjelju poslijepodne na Facebooku Sinead O'Connor tvrdi da se predozirala u jednom irskom hotelu. 'Ne postoji drugi način da steknem poštovanje. Ja sam očajna majka i osoba, usamljena i ostavljena', napisala je. Policija je provalila u njezinu sobu u hotelu i uspjela je spasiti. Glazbenica se dva tjedna nalazila pod liječničkom prismotrom zbog opasnosti od samoozljeđivanja


Sinead O'Connor (48) danas je pokušala samoubojstvo, no poruka koju je ostavila na Facebooku spasila joj je život. Problematičnoj irskoj glazbenici prije nekoliko godina dijagnosticiran je bipolarni poremećaj, a njezini skandali, ljubavni i psihički problemi redaju se zadnja dva desetljeća. Ovo nije njezin prvi pokušaj samoubojstva, a posljednji se zbio prije tri godine.

'Predozirala sam se. Posljednji dani su me dotukli. Očajna sam majka i osoba, a mojoj djeci uopće nije stalo do mene. Nikom nije stalo do mene. Umrla sam od te boli već milijun puta. Moja obitelj me uopće ne poštuje. Da sam mrtva već dva tjedna, oni ne bi znali. Rekli su mi da odj...', napisala je O'Connor u oproštajnoj poruci na Facebooku. Policija ju je uspjela locirati te je provalila u njezinu hotelsku sobu i spasila joj život. Pjevačica se trenutno nalazi u bolnici.

'Ovo je više nego ijedna žena na ovom svijetu može podnijeti. Ono s čime sam se trebala suočiti ovaj tjedan je surovo i nepodnošljivo. Cijela moja obitelj ostavila me samu. Za njih sam postala nevidljiva. Pa evo, uspjeli ste me se riješiti', zavapila je u svom pismu Sinead O'Connor.






Post je objavljen 01.12.2015. u 16:58 sati.