Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Konzum klik ili nova era u maloprodaji

Iako je u dosadašnjoj Konzumovoj online prodaji oko 80 posto narudžbi dolazilo iz Zagreba, Konzum klik dostava u dogledno će vrijeme biti dostupna i u drugim većim gradovima u Hrvatskoj, prvo u Rijeci, zatim u Osijeku i Splitu, a potom i u regiji.
Od siječnja 2016., u sklopu logističkog centra bit će, najavljeno je, uvedena i Drive in usluga koja će kupcima omogućiti da naručenu robu preuzmu osobno dva sata sata nakon završene transakcije.
U Konzumu je prodaja putem interneta pokrenuta još 2002., a potom su 2010. startali i s mobilnim aplikacijama. Sadašnja se faza u razvoju trgovine naziva "dark store", a budućnost je poluautomatizirana, a potom i posve automatirirana prodaja, rečeno je.
Inače, danas prosječna potrošnja po računu u klasičnim prodavaonicama iznosi oko 50 kuna, a kod online kupovine 630 kuna. Istodobno, dok se kod klasične kupovine u košarici prosječno nađe šest proizvoda, kod online kupnje ih je čak 52. U klasičnim trgovinama najjači dani za trgovce su petak i subota, dok kod online kupnje najviše narudžbi stiže radnim danom u večernjim satima, a kao vrijeme dostave preferiraju se termini nakon radnog vremena u kasno poslijepodne.
Konzum klik će, rečeno je, uz standardni asortiman razvijati i izbor proizvoda specijalno namijenjenih online kupcima,
te uključivati ponudu internacionalne kuhinje, ekoloških proizvoda i drugo nekretnine Rijeka

Post je objavljen 30.11.2015. u 21:59 sati.