Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samojaa

Marketing

Imaš-Nemaš...Imaš.....

.....samo treba srce širom otvoriti.

Dakle, ponekad nas najobičniji razgovor potakne da sagledamo život iz nekog drugog kuta.Voditi razgovore sa djecom i slušati ih iskustvo je koje vam niti jedan psiholog ne može pružiti.
Moja četrnaestogodišnja djevojčica se zaljubila. U paketu sa njezinim dečkom došla su i njegova dva prijatelja s kojima se druži kada je on zauzet sa svojim obavezama. Mladi,slatki klinci koji me nasmijavaju i kojima sam ja "kraljica majka". Dvojca od tih dječaka žive samo sa majkama. Valjda se zato i tako dobro razumiju i slažu. Iste životne okolnosti. Jedna od njih živi sa dečkom,druga ima povremenog dečka-idiota pa sin ispašta.
I tako......priča meni moja princeza jučer za ručkom kako i što s dešava u tim odnosima. Vrtim glavom,psujem u sebi,želudac me zaboli od muke. Drago mi je da shvaća kako neke stvari nisu u redu i da me stavlja kao primjer majke kakva treba biti. Na to se moje malo dijete oglasi i kaže kako mi dopušta da imam dečka jer sam normalna nut
Slatko sam se nasmijala i rekla da sam sada u fazi kada sam najsretnija i najmirnija. Da mi uz njih ne treba nitko. I da punim plućima dišem.
Otišle su kod oca. Ušuškala sam s pod pokrivač i razmišljala. U protekla dva tjedna dala sam otkaz,razboljela se,razboljele se i one. Pregurale smo to nekako , zajedno.
Sada.....dolaze blagdani,posla nema. Dolazi i sve ostalo što ide uz podstanarski stan...a ja mirna kao da sam dobila na lotu.
Zašto????
Zato što znam da sve što sam činila u životu ima smisla. Ako moja djeca mene stave kao primjer dobrog roditelja i ponose se mnome,treba li mi veće priznanje? Ako im kažem da će ovaj Božić biti drugačiji nego do sada a one odgovore "nema veze,imamo tebe" ,ima li veće sreće????Sretna sam što se mogu pogledati u ogledalo čista obraza. Tvrdoglava sam,svojeglava,tuljava prestrašno ali iskrena i poštena. I što na umu to na drumu! Il se druži il produži!!!
Danas je paljenje lampica na Zrinjevcu. Obećala sam im da idemo. Dobila sam karte i za Vidikovac na Nebodru. Idemo i tam.
Imam 20 kn u novčaniku ali idemo.

Kada navečer budemo stisnute jedna uz drugu,gledale sva ta upaljena svijetla sa Vidikovca ponovit ću im ,po tko zna koji puta , da su najljepše stvari besplatne. Samo treba srce širom otvoriti!!!!!
A one.....već znam odgovor.....šapnut ću vam ga u idućem postu wink

Post je objavljen 28.11.2015. u 12:59 sati.