Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Led Zeppelin - Led Zeppelin I (1969.)

Prvijenac legendarnih Led Zeppelina je pravo remekdjelo i zaslužuje da bude predstavljen široj publici na mojem blogu. Led Zeppelin je istoimeni debitantski studijski album engleskog rock-sastava Led Zeppelin. On je snimljen u listopadu 1968. u Olimpic Studios u Londonu i objavljen za Atlantic Records 12. siječnja 1969. godine u SAD-u i 31. ožujka u Velikoj Britaniji. Uz cjeloviti doprinos sva grupe četiri člana, album se temelji na spoju bluesa i rocka. Ona je također privukao veliku i odanu sljedbu u bendu; Zeppelin je odigrao važnu ulogu u nastajanju heavy rock zvuka koji je namjenjen dijelovima kontrakulture na obje strane Atlantika.

Iako album nije kritički dobro prihvaćen, kada je objavljen on je bio komercijalno uspješan, a kritičari su došli da bi je vidjeli u mnogo boljem svjetlu. Godine 2003., Led Zeppelin bio je rangiran 29. na Rolling Stone magazina popisu 500 najvećih albuma svih vremena, imajući taj položaj kada je popis bio ažuriran u 2012. Godine 2004., album je primljen u Grammy Hall of Fame.

LP sadrži devet skladbi sve u one protkane bluesom i hard rockom, a od njih bi posebno istaknuo dvije i to: "Babe, I'm Gonna Leave You" te staru obradu "The Yardbirds" - a koju je napisao solo gitarist prije The Yardbirdsa, a sada Led Zeppelina Jimmy Page. On je bio i vođa grupe. Isto tako treba naglasiti da su i ostalih sedam skladbi na njihovom prvijencu sasvim solidne.

Led Zeppelini se smatraju očevima izvornog Heavy Metala temeljenog spoju hard rocka i bluesa, koji i danas oduševljava rock publiku diljem svijeta, iako oni više ne postoje. Naime, još uvijek postoje njihovi živući obožavatelji diljem svijeta, a njihova glazba privlaći i mlađu publiku.

 photo led-zeppelini_zps8q0ykrie.jpg

Popis Pjesama:

Side One:

1. "Good Times Bad Times" John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page 2:46
2. "Babe I'm Gonna Leave You" Anne Bredon, Traditional arr., Page, Robert Plant 6:42
3. "You Shook Me" Willie Dixon, J. B. Lenoir 6:28
4. "Dazed and Confused" Page (inspired by Jake Holmes) 6:28

Side Two:

5. "Your Time Is Gonna Come" Jones, Page 4:34
6. "Black Mountain Side" Page 2:12
7. "Communication Breakdown" Bonham, Jones, Page 2:30
8. "I Can't Quit You Baby" Dixon 4:42
9. "How Many More Times" Bonham, Jones, Page 8:27


PREUZMI



Post je objavljen 27.11.2015. u 15:06 sati.