Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Brlja forever

Kad ti Amer veli da si veliki potencijal, zapravo fino, sa smješkom kaže da si nula, da gore ne može biti.
No, kad Đo Bidon, najvažniji među nebitnijim političarima, preleti Atlantik, zaplješće u ručice poput djeteta u vrtiću pred kadrom opće do trostruke ljubavi, recimo, Nikolića za, recimo, Kolindu, e, to je već nešto, jer on je toliki put prevalio samo kako bi se radovao da se Balkanci trenutno ne upucavaju, nego više prepucavaju.
Šef mu je platio put radi malo radovanja; čista ekonomska računica...
Naravno nema govora o prihvatu izbjeglica, slanju vojske u ratove, o restrukturiranju trgovine naftom na Balkanu, o ekonomskim i obavještajnim guzodajstvima.
Nema; pa kažem da nema.
Dao Bidonu šef da malo šeta po svijetu, da ohane, da glavicu odmori.

Rekao je Bidonu šef jedino da nikako i nipošto ne kaže da je došao na team building, malo zeke – peke između nekog mora i nekih brda. Nego neka pohvali prisutne kako su lijepi i pametni i da su fino naučili recitacije i pjesmice.
Prisutni se od glave do pete navlažili od sreće.
Pa još kad je Bidon tokom team building role playa „ja sam kao važan i nosim odijelo pa ste vi kao novinari i ne pitate za ozbać“ rekao da smo nula, pardon, veeeeliki potencijal, odmah smo počeli mahati repićima, tako prijateljski prepoznati kao bitan partner. Najzaduženije zemlje svijeta.
Naravno, nezahtjevan partner je dobar partner; fina balkanska logika.

Pardon; svakako Kolinda misli da bismo povodom Bidonovog preleta trebali prestati biti Zapadni Balkan. Možda da postanemo Istočna Azija. Uzmemo se pod ruku i kidnemo.
Treba samo vidjet' za nove udžbenike iz zemljopisa; možda Sanader opet pokrene izdavaštvo (ez in tisak, izdavanje literature; ne izdavanje ljudi ili zapovijedi).
Čuj, da zapadni Balkan, fuj, bekino …
Kao da nam bivši građani DDRa, tada zavidni što smo tada bili zapad, sad posprdno kažu da smo odjednom istok. Ili Balkan. Zapadni. Na istoku Europe.
A mi svo vrijeme u mjestu stojimo.

Da je Sanadera pustilo, u biti me raduje, jer očito sam, si i je, smo ste i su svi fulali i zaista se samo trućkalo i kakilo o mrknutim lovama i divljim hobotnicama.
Iako...
Ciganović pokazao dupe, Sanadera odma' pustilo bez jamčevine. Slutim da je to nekako povezano.
Ne znam, treba li se ukazanja Ciganovićeve riti ubuduće kloniti, ili ga politički analizirati ... pardon...

Poput Sanadera i periodično Bandića, Mamića bi isto trebalo van, svizi' njizi', jer ovako će samo rekuperat' baterije i na lažini pored brave pokupiti pokoji zatvorenički trik.
Horvatinčić je svakako već vani, čini mi se da je i Vidošević. Ne znam, što nas par čeka.
Svi su vani, ili taman izlaze ili odlaze. Što se uklapa u mitsko uprizorenje „Odlazak Hrvata“.
To je dobro za proračun, da svi odu van', jer kad nas je manje, jeftiniji smo.
Ne habamo ceste, ne koštamo državu.
Da ne kažem, jer i kad nas nema, potencijalniji smo, vidi gore.
Iako, bili, ne bili, svejedno, mi smo strašan potencijal; dobro veli Bidon.

Utoliko je taman i to sa tampon zonama, koje Europa predlaže za sirijske migrante. Jer dok njih sve vrate ovamo, nas ovdje neće biti. Win – win.
Možemo si mahati na autoputu, u kontrapravcima.
Ako se ostvari onaj plan o kozmodromu u Lici, Gorskom Kotaru, gdjeli, eto Sirijcima uz naše prazne zatvore odma' i potencijala za osvajanje mjesečadi. Historijski amanet 'Rvata.
Di ćeš pravnije države od one praznih zatvora.
Zamisli onda Sirijce krene razvoj Hrvatske sa ili bez Mostova; onda mi krenemo da je to jer smo im sve ostavili...

Nekidan me australski bratić pita, na koje naše novine da se pretplati.

...
...
(Alan Ford?)

Kolinda dakle probala izmigoljiti iz Nikolićevog muževnog zagrljaja. Dobro pa nije Ličanin, radi pozdrava, kamera i to sve …
Svakako, vištito, da je neki tamo playboy pravoslavac, bi me zanimalo, koliko bi žena odbilo tri puse u ime religijskih ili/i nacionalnih kontemplacija.
Ili da nas muške u troljubno naručje obuzme mazna plavuša, bismo li ju sa indignacijom odgurnuli, jer je nama dvaput taman a triput izdaja …


Post je objavljen 26.11.2015. u 12:06 sati.