Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kljuk

Marketing

Kljuk u Mjesecu hrvatske knjige

Kako se naš susret u studenom uklopio u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u dogovoru sa knjižničarkama Gradske knjižnice Đurđevac organizirali smo druženje KLJUK-ovaca sa čitateljima koji su česti korisnici usluga knjižnice. Šest KLJUK-ovaca i osmorica najhrabrijih zaljubljenika u čitanje razgovarali su o čitateljskim interesima i prisjećali se najdražih knjiga koje su pročitali. Spominjali smo: Markus Zusak „Ja sam glasnik“ , Judith McNaught: Whitney, ljubavi moja, Vanesse Diffenbaugh :„Jezik cvijeća", Erin Morgenstern: “Noćni cirkus”, Sanja Bilić: ljubi ubi ljubi, Goran Samardžić: Šumski duh, Glenn Cooper: Knjiga mrtvih duša, Joy Fielding: "Mrtva priroda", Jane Austen : „Ponos i predrasude“, Paulo Coelho:“Alkemičar“, Stephen Dobyns: "Crkva mrtvih djevojaka", NE PLAČI VIŠE, Linda Howard: „Ne plači više“ Deborah Harkness: „Otkrivanje vještica“, Neil Gaiman: „Knjiga o groblju“ Michael Ende:MOMO , Jonas Jonasson: „Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao“ i djela Loisa McMastera Bujolda.


Rekli smo i nekoliko riječi o knjizi „Djevojke koje sjaje“ Lauren Beukes koja je bila ovomjesečni zadatak. Priča povezuje dva lika: ubojicu Harpera i djevojku Kirby. Harper raspolaže sposobnošću putovanja kroz vrijeme i vraća se da dovrši posao i ubije djevojku Kirby koja mu je prethodno izmakla.

Kirby je pametna i poduzetna mlada žena te se rukama i nogama bori da izbjegne sudbinu koja joj je namijenjena. . Nelinearno pisanje je zanimljivo, izmjenjujuća poglavlja raznih likova i različitih perioda vješto su odrađena i lako se prate.
Za prosinac čitamo NOIR kolekciju: USA Noir, Zagreb Noir, Barcelona Noir, Dublin Noir- birajte!!!


Post je objavljen 26.11.2015. u 09:12 sati.