Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Bogosavljević Bošković: Tražićemo da se produži rok za prodaju zemlje strancima

BEOGRAD - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je večeras da će Srbija razgovarati sa Evropskom komisijom i tražiti da se prolongira rok kojim se predviđa da stranci u Srbiji mogu da kupuju zemlju pod istim uslovima kao i državljani Srbije. Ministarka je za Radio-televiziju Vojvodine ocenila da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kojim se to definiše, "pravi dosta problema" zbog, kako je rekla, loše ispregovaranih rokova.
Ona je navela i da se Zakon o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu ne bavi prodajom zemlje strancima, već malim poljoprivrednim proizvođačima.
"Ja uvek razgovaram sa poljoprivrednicima i spremna sam na to i danas i sutra i oni to znaju. Na zakonu smo radili zajedno sa udruženjima i stručnjacima i imali smo niz sastanaka na kojima sam i ja učestvovala. I oni koji danas protestuju su bili u situaciji da sučele svoje interese", navela je Snežana Bogosavljević Bošković.
Prema njenim rečima, zakon je sada u rukama poslanika, koji "mogu da ga prihvate ili ne i menjaju ga amandmanima".
Snežana Bogosavljević Bošković je kazala i da su udruženja poljoprivrednika, koja organizuju proteste u Vojvodini, učestvovala u izradi zakona,
odnosno da su dala svoje primedbe, te da je najveći deo njih usvojen stanovi Zagreb Centar

Post je objavljen 26.11.2015. u 08:54 sati.