Dobro vam jutro, mili moji!
Kao što kaže pjesma: Nema to u knjigama
to je stari običaj
pobjeći pred brigama
to je dobar osjećaj!
Dobar osjećaj je uživati u ovom kolaču dok tijesto od tisuću listića lagano hrska, baršunasta krema miluje vaše nepce. To je kolač koji uvijek prvi nestaje sa stola. Jednostavan, ali ipak poseban. Probajte ga i vi!
P.S. Durice, mislim da bi ovo mogao jesti i tvoj Fran, provjeri ipak sastojke!
Postupak:U zadnje vrijeme koristim svježe lisnato tijesto, već razvaljano (olakšajte si tamo gdje možete).Ispecite 4 lisnata tijesta i ostavite da se ohlade.
Krema: 2 pudinga od vanilije
6 dcl mlijeka
5 žlica šećera
Skuhati kremu, prekriti prozirnom folijom i ohladiti.1/2 litre slatkog vrhnja izmiksati i umiješati lagano u kremu.
Postupak slaganja: premažite kremom svaku koru (završite s kremom). Od svake kore odrežite 2 centimetra pa na vrh kolača izmrvite te komadiće i naribajte bijelu čokoladu.
Servus i uživajte :)