Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Image and video hosting by TinyPic
- Božje oko svugdi gleda, sakrit mu se ništa neda! On je Krist kralj, čije je kraljevstvo radosti, mira i ljubavi. A ti, jer si dijete Njegovo, živi kao kralj - LJUBI! (knev, Krist kralj)
- Opet poruka koja dolazi u pravo vrijeme, pa hvala Bogu na tome i Vama! Bb!
- Baš zato jer me On gleda mislila sam da dobro vidi i kroz moje srce i još uvijek tako mislim. Moja su djela i riječi Njemu za slavu, želim Ga usrećiti po svome radu i sama se utješim onom da Božji misli nisu naše misli,pa tako svaku osudu koja mi se pridaje lakše podnosim. I dan zapičinjem svojom molitvom: Gospodine neka danas sve moje riječi i dijela budu Tebi na čast! A u san odlazim zahvaljući Mu!
- Oj, budi svoj! Ta svijet ti nije pako, / Ni raj ti nije; rodi trnom cvijetom; / Ni desno, lijevo da se nijesi mako, / Već ravno pođi, dok te nosi, svijetom: / Koracaj bez obzira krepko, živo, / Sudbina dok ne rekne tebi: Stoj! / I pravim drži pravo, krivim krivo, / I budi svoj! (August Šenoa, 1874.)
- Papa Pavao VI. u bazilici Sv. Petra 21. VI. 1970. na dan Sv. Alojzija u prisutnosti 25.000 hrvatskih hodočasnika proglasio je svetim Nikolu Tavelića, mučenika za kršćansku vjeru.
- Blaženi Alojzije Stepinac svečano je posvetio 25. VII. 1937. u kapelici Apostolske delegature u Jeruzalemu oltar u čast jeruzalemskom mučeniku bl. Nikoli Taveliću. Na sam blaženikov blagdan 14. XI. 1939. papa Pio XII. primio je u audijenciju članove hrvatskog hodočašća koje su vodili naši biskupi s nadbiskupom Stepincom na čelu. Nadbiskup je tada zamolio Pija XII. da bl. Nikolu proglasi svetim.
- "Vi me smrtno mrzite, dok vas ja sve nosim u srcu i bio bih radostan da umrem za vas." (Sv. Jozafat Kuncewycz)
- "Doista je poučna Isusova molitva. Prije muke molio je za Petra, za učenike, sada moli za sebe, a na križu će moliti za svoje progonitelje. Moli da bi mogao dobiti snagu odozgor. To je najživlja slika za blaženog Alojzija Stepinca i za svakog mučenika koji je uvjeren da nema u sebi potrebne snage da bi postigao pobjedu nad zlom i grijehom. Zato on tu snagu moli od Boga." (mons. Juraj Batelja)
- "Oh! Kako dražesnu i ljupku Majku imamo na nebesima kako sam sretan... koju milost mi je iskazala Blagoslovljena Djevica Marija. Kako smo sretni što imamo takvu Majku na Nebesima! ... Ovo je najsretniji dan u mom životu." (p. Luis Marie Andreu, 8. kolovoza 1961., Garabandal)
- "Tko ljubi Mariju, voli i krunicu. Samo oni koji je ljube mogu bez prestanka ponavljati istu povijest i iste riječi, a da im ne dosadi." (F. X. Nguyen Van Thuan)

Post je objavljen 22.11.2015. u 15:19 sati.