Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kreativka123

Marketing

Comic design decoupage

Imam jednu malu klupicu još iz djetinjstva. Najprije je bila crvene boje, a onda sam je obojila u plavo.
Prije nekoliko dana odlučila sam se za njezin makeover koji je više od boje. Naravno, odlučila sam se za dekupaž.
Kupila sam strip kako bih ga iskoristila za dekupaž na klupici, ali bilo mi je žao uništiti strip, pa sam ga odlučila skenirati i isprintati određene 'dijaloge'.
Zatim sam stripu dala malo boje, a onda počela sa dekupažom.

Postupak:
1. Plavu klupicu sam najprije obojila bijelom bojom za drvo. Možete koristiti boju na bazi vode i na bazi ulja. Ja sam morala koristiti na bazi ulja zbog toga što su jedino tu imali u malom pakiranju.

Image and video hosting by TinyPic

2. Slijedi sušenje boje na klupici. Kada se prvi sloj osušio, opet sam prešla bijelom bojom. Pustila sam je sedam dana da se u potpunosti osuši.

Image and video hosting by TinyPic

3. Kupila sam strip - 18 kuna. (kao što sam ranije navela, ja sam skenirala neke stranice stripa jer mi je bilo žao uništiti strip s obzirom na to da volim knjige i ne volim ih uništavati, ali postupak koji ću objasniti isti je i za papir stripa i uopće za bilo koji papir koji nije salveta). Kada odaberete motive, dijaloge, slike itd. iz stripa- izrežite ih i prije nego što počnete sa lijepljenjem - poredajte ih 'suhe' na predmet na kojemu radite dekupaž kako biste vidjeli kako ćete ih lijepiti.

Image and video hosting by TinyPic

4. Papir, strip i bilo koji papir koji nije salveta (osim rižinog papira) umočite nakratko u vodu i zatim ga odložite na salvetu ili lagano obrišite salvetom kako bi maknuli višak vode.

Kada ste sve to napravili, možete početi s dekupažom. (Opis je opisan u prethodnim postovima)
Nakon što napravite dekupaž i kada se sve osuši, premažite bezbojnim lakom na bazi vode.

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 18.11.2015. u 21:58 sati.