Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodniputdozdravlja

Marketing

MOBITEL „KUHA MOZAK“ NAŠE DJECE

MOBITEL „KUHA MOZAK“ NAŠE DJECE

Mobiteli su se uvukli u svaku našu životnu situaciju. Koristimo ih u uredima, školama, vrtićima, dok vozimo, u šetnji,.. Zapravo u modernim društvima gotovo da nema mjesta gdje ga ne koristimo.

Kolika je danas ovisnost o mobitelima najbolje govori činjenica da ga neki ljudi koriste čak i u WC-u.

Prisjetite se vidjeli s vama dragim ljudima s kojima ste se nekada družili, išli u šetnje, planinarili,...

Nije li razlog vašeg ne druženja s njima upravo nedostatak vremena jer to vrijeme sada koristite na gledanje televizije, uporabu kompjutera ili mobitela i otkrivate nove mogućnosti koje nam oni pružaju.

Pritom, zapravo, nismo niti svjesni koliko smo s njima zapravo sami i kolika je njihova štetnost na naše zdravlje.

U znanstvenim i liječničkim krugovima stidljivo se govori o štetnosti mobitela opravdavajući se pritom kako još uvijek nisu provedene dugoročne studije.

Međutim, ne treba zanemariti činjenicu da je pronađeno dovoljno dokaza da se mobitel označi kao“vjerojatno kancerogen za ljude”.

Na ljestvici štetnog kancorogenog djelovanja od 1-5, mobitel bi dobio trojku po jačini štetnog djelovanja.

Zračenje iz mobitela „kuha naš mozak“ kao što mikrovalna pećnica kuha hranu, naravno nešto slabijim intezitetom.

Mobitel vjerojatno utječe i na naše pamćenje jer je memorija u temporalnom režnju mozga, gdje obično držimo mobitele dok razgovaramo.

Do sada provedene međunarodne studije na sudionicima koji su koristili mobitele 10 ili više godina govore da oni imaju udvostručenu stopu glioma, tipa tumora.

Dok kupujemo našoj djeci skupe i markirane mobitelei nismo svjesni kolike posljedice može ostaviti na zdravlje naše djece.

Pogledamo li oko sebe, što vidimo, našu djecu kako neumorno koriste mobitele i provode svoje slobodno vrijeme „u kuhanju njihovih malih mozgova“.

Naime, dječije lubanje i skalpovi su puno tanji, pa zračenje može još dublje prodrijeti u njihov mozak.

Štetnost mobitela se stavlja u istu razinu s olovom, ispušnim plinovima i pesticidom DDT-om koji je zabranjen u mnogim zemljama.

Zato se mnogi zalažu za zabranu uporabe mobitela u dječjim vrtićima i školama kao i da se na mobitel stavi mrtvačka glava kako bi svi znali kakvim se rizicima izlažu pri uporabi mobitela.

Zato sloje slobodno vrijeme provodite kao nekad s vama dragim ljudima, razgovarajte s vašom djecom, odvedite ih u šetnju, igrajte zaboravljene raznorazne dječije igre, ...i nemojte im dozvoljavati uporabu mobitela van razumnih mjera.

Zapravo, nemojte dozvoliti da mobitel koji ste upravo vi kupili sprži mozak vašeg djeteta.

Post je objavljen 18.11.2015. u 01:46 sati.