Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rvatiudijaspori

Marketing

Anamneza

(Preporuka za uz čitanje moja pjesma)

Rođena sam sa neizlječivom srčanom manom tako da su mi odmah onako malenoj operirali srce i ugradili mp3, a šavove i danas drže zlatne žice tamburice. Naučila sam se nositi sa uspostavljenom dijagnozom i nisam imala većih poteškoća. Tu i tamo zaboli neki otkucaj pa danima ne mogu ustati iz kreveta. Odrastanjem se proširivala i moja bolest. Zadnje mjerenje pokazalo je 21,3 gb, za usporedbu zdrave osobe imaju do 10 gb.

Rođenjem sam, dakle, dobila terapiju tamburicama. Seoska sam lola, mene svatko zna, nema veće lole nego što sam ja. Jedno vrijeme sam ozbiljno razmišljala da postanem prvi ženski čajo. Terapija se uzima uz dodatak rakijice. A vjerujte mi, nije lako bećar biti, treba devet dana piti, a deseti nastaviti...

Naravno da ni jedna bolest ne može proći bez bakine medicine. Liječila me svim onim divnim starim narodnim pjesmama poput Golub gačan, Djevojka sokolu zulum učinila, Trepetiljka trepetala, Neko tiho ulicom pjevuši, Od izvora do putića, Žene vole oficire.. I dan danas kada odem kod bake znamo satima pjevati. Onako preventivno uz cedevitu s medom.

Pokušala sam, dakako, i alternativne metode liječenja. Rap je itekako ublažio sve simptome adolescencije. Još pamtim dan kada mi je draga prijateljica došla u posjetu sa dvije tri naranče i kilom Elementala. Bolesna braća puno su pomogla bolesnoj sestri. Shorty me uporno zove u rodne Vinkovce. Edu Maajku slušala sam više nego vlastitu. Netko mi je ubacio tableticu Marka Šelića Marčela u piće i njeno djelovanje još uvijek ne popušta.. Dobar joint poboljšava djelovanje terapije.

Potražila sam pomoć i kod raznih travara, a znamo da su u Bosni najbolji travari.. Bešlić ima pun Čardak trava, Merlin mi je zavidao Rane, Čolić mi je rekao da mi nema lijeka i da Produžim dalje. Jedne noći u decembru upoznala sam travara Montena koji me vratio životu. Sve to uz propisanu dozu crvenog vina.

Kada sam pomislila da nemam više razloga da živim sjetim se da Najljepše su oči moje majke. Nazovem ju i kažem Majko stara suza nemam da isplačem svoju bol, a ona će na to Ne plači crna ženo Ima nade za nas.

U najkritičnijim trenucima bolesti uz mene je uvijek bio doktor Balašević. Specijalist za umornu dušu i slomljeno srce. Zahvaljujem rođaku koji mi je dao njegovu prvu vizitku koja mjesecima nije izlazila iz radija. Kod njega na recept uvijek dobijem šalicu čaja s medom i limunom.

Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu. Tako u Berlinu poznajem Lepu janju, ribarevu kći. Došla je Ruskim vozom u Maloj uskoj haljini i rekla mi Nemoj da budeš njanja uzmi Šarene pilule za lilule uz Tekilu Gerilu.

Nekada bi me toliko boljelo kao da me pregazio Parni valjak. Katkada sam od boli luda i ne znam što hoću, želim samoću. Kažu da kokošja juha liječi sve, ali u mom slučaju boljom se pokazala Riblja čorba. Znam da ne valja miješati tablete i alkohol, ali Hladno pivo je bez pogovora najbolji prehrambeni proizvod u kategoriji hrane za dušu. Galijom sam oplovila mnoga mora i stigla do Daleke obale. Tamo je bilo pleme čiji mi je vrač rekao da ušijem Bijelo dugme na košulju i da će to izliječiti moju bolest. Bila sam u Prljavom kazalištu kada je proglašeno stanje Opće opasnosti i na ulicu su istrčale, istričale Novosadske Frajle. Dale su mi recept za čarobni napitak od 50 dag poljubaca, 20 dag zagrljaja imalo strasti. Za sada ova terapija djeluje, ali ako popusti i Ako odem prijatelji na grobu mi pjevajte vi!


Post je objavljen 17.11.2015. u 00:32 sati.